Barcelonában még lehet némi izgalom

<p>Az FC Barcelona, valamint a Paris Saint-Germain is megnyugtató előnnyel várja hazai környezetben a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének mai (20.45) visszavágóit.</p>

A katalánok az első mérkőzésen 2:0-ra diadalmaskodtak a Manchester City vendégeként, de Alexis Sánchez szerint még nem dőlhetnek hátra. „A Barca ellen mindenki bizonyítani akar, főleg a Camp Nouban” – mondta a chilei játékos, felhíva a figyelmet arra, hogy az angolok a csoportkörben már bemutattak egy nagy bravúrt idegenben (3:2-re nyertek a Bayern ellen Münchenben).

Barcelonában azonban nem sok babér szokott teremni a vendégeknek európai kupameccseken: a gránátvörös-kékek legutóbbi 25 hazai BL-mérkőzésükből 19-et megnyertek, s mindössze egyet veszítettek el saját közönségük előtt.

A főpróba mindenesetre egyik gárdának sem sikerült jól. A Barcelona óriási meglepetésre, legnagyobb sztárjaival felállva 1:0-s vereséget szenvedett a kiesőjelölt Valladolidtól, míg a Manchester City az FA-kupa negyeddöntőjében saját közönsége előtt a címvédő, ám másodosztályú Wigan Athletictől kapott ki 2:1-re.

„A Valladolid ellen nagyon sok hibát követtünk el, ami nem jellemző ránk. Nem voltunk elég összeszedettek, ez okozta a problémát, nem a motivációhiány vagy a rossz forma. Most ki fogjuk javítani, amit ki kell” – jelentette ki Gerardo Martino, a Barca trénere.

Kollégája, a Manchester Cityt irányító chilei Manuel Pellegrini korábban kilenc évig dolgozott Spanyolországban, az ősi rivális Real Madrid, a Villarreal, valamint a Málaga trénereként összesen 22-szer játszott a Barcelona ellen, de csak négy alkalommal járt sikerrel. Azzal, hogy milyen nehéz feladat előtt áll a csapata, a City francia középpályása, Samir Nasri is tisztában van: „Ha a képességeink maximumát nyújtjuk, lehet esélyünk. Biztosan nem állunk be védekezni”– nyilatkozta a 26 éves játékos.

Ha összejönne a kékeknek a bravúr, először szerepelhetnének a legrangosabb kupasorozat negyeddöntőjében – a Barca viszont sorozatban hetedszer juthat a legjobb nyolc közé. Története során 34 olyan európai kupapárharcot vívott meg, amelynek első mérkőzését idegenben megnyerte, ezek közül pedig mindössze két alkalommal nem jutott tovább. A klub történetében csak egyszer volt példa arra, hogy az idegenben szerzett kétgólos előny kevésnek bizonyult, a KEK 1984/ 85-ös idényében a francia Metz vendégeként 4:2-re diadalmaskodott a katalán gárda, a visszavágón azonban 4:1-es vereséget szenvedett a Camp Nouban.

A Paris Saint-Germain és a Leverkusen párharcának viszszavágója formalitásnak ígérkezik az első meccs 4:0-s francia sikere fényében, már csak azért is, mert az európai kupaporondon hazai környezetben 27 mérkőzés, 2006 novembere óta veretlen párizsiak még nem buktak el úgy párharcot, hogy az első találkozót idegenben megnyerték. A németeknek történetük során egyszer sem sikerült az a bravúr, hogy idegenben harcolják ki a továbbjutást hazai vereségüket követően. (MTI, SITA)


 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?