Balogh Norbert, a Palermo csatára debütált a válogatottban

<p>Balogh Norbert, a Palermo csatára az oroszok elleni felkészülési mérkőzésen debütált a magyar futballválogatottban. A 21 éves, 197 centiméter magas támadóval a budapesti találkozó után beszélgettünk.</p>

Mindenki győztes meccsen, és góllal szeretne bemutatkozni a válogatottban. Hogyan élte meg az első mérkőzését címeres mezben?

Nagyszerű érzés volt, nagyon boldog voltam, és köszönöm szépen a szövetségi kapitánynak a lehetőséget. Fantasztikus élmény lett volna góllal bemutatkozni, de sajnos most nem jött ez össze, még várnom kell rá, remélem, a legközebbi összecsapáson ez is sikerül.

Pedig közel volt hozzá.

Nagyon közel. Ott voltam az ötösön belül. A lövésem túljutott Akinfejev kapuson, ám a védő a gólvonalról a kapufa segítségével menteni tudott. Nagyon sajnálom a kimaradt lehetőséget, de ebből csak a pozitívumot igyekszem kivenni. Azt, hogy egyáltalán helyzetbe kerültem, és majdnem sikerült a hálóba találnom. Mindenképpen dicséret illeti a szurkolókat, akik a háromgólos vereség ellenére végig mellettünk álltak. De ezt a rosszul sikerült meccset gyorsan el kell felejtenünk, most már minden erőnkkel a pénteki, Andorra elleni meccsre kell koncentrálnunk.

Csatártársa, Szalai Ádám sérülés miatt kiesett a keretből. Hogy érzi, a szövetség kapitány számít önre Andorra ellen?

A kapitány úr majd eldönti, hogy kiket nevez a vb-selejtezőre. Én mindent beleadok az edzéseken, és bízom benne, hogy helyet kapok az Andorra elleni keretben.

Mire számít a pénteki vb-selejtezőn?

Nem lesz könnyű meccs, mert az andorraiak keményen, de inkább durván fociznak. Azonban játéktudásban mindenképpen mi vagyunk a jobbak, meggyőződésem, hogy ezt be is bizonyítjuk, és simán nyerünk.

Térjünk át a klubszezonjára. Miként értékeli a Serie A-ban nyújtott teljesítményét?

Voltak jó és rossz élményeim, sajnos nagyon nehéz időszakon ment át a csapat, rendkívül sajnálom, hogy kiestünk. Úgy érzem, hogy amikor visszamegyek, egy nagyon erős és elszánt együttes fog fogadni Palermóban. Célunk egyértelműen az, hogy egyből visszajussunk az élvonalba. Nagyon bízom a csapatban, remélem, hogy jövőre ismét a Serie A-ban fogunk játszani.

Miben lépett előre az olaszországi légióskodása során?

Úgy érzem, rengeteget fejlődtem, mert miután kikerültem, az első félévben szinte csak az edzéseken vettem részt, igazából nagyon kevés játéklehetőséget kaptam. Később viszont már egyre többször szóhoz jutottam. Rengeteget tanultam, elsősorban taktikailag, ám jóval agresszívabb is lett a játékom. Mert e nélkül nem lehet érvényesülni az olasz fociban. Kár, hogy bajnoki meccsen nem sikerült a hálóba találnom, de örülök, hogy karrierem szempontjából jó helyen vagyok.

Ez azt jelenti, hogy a Palermónál marad?

Ezzel egyelőre nem foglalkozom, majd később kiderül, hogyan alakulnak a dolgok. Most itt vagyok a válogatottban, minden idegszálammal az Andorra elleni vb-selejtezőre összpontosítok. Utána szabadság következik, azután majd elválik, mi lesz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?