Balogdi versennyel rajtolt a futószezon keleten

futás

Balogdon kezdődött el a Nagykaposi Futóklub, az Abaújszinai Atlétikai Kör, valamint Kassa megye futói számára a 2024-es szezon. 

Talán a kellemes, tavaszias időjárásnak is köszönhetően szokatlanul sokan, 292-en álltak a rajtvonal mögött, közöttük szép számban külföldiek. Nagykaposról Pachota István, Üveges Krisztián és Tóth Miklós, a Hernád-völgyből Huszár Tibor (Kenyhec) és Bernáth József (Abaújszina), Kassáról pedig a 73 éves Madár Pál állt rajthoz. Utóbbit társai közül csak 78-an tudták megelőzni, 213-uknál jobbnak bizonyult, korosztályában pedig első lett. „Mostanság már nem sok versenyen indulok el, de azért igyekszem a jó kondíciót tartani. Ha egy verseny előtt úgy érzem, hogy jó formában vagyok, akkor belevágok. Nagy erőt adott számomra az, hogy ennyi korosztályombelit meg tudtam előzni, nem beszélve a jóval fiatalabbakról. Szerintem jó időt futottam, elégedett vagyok a teljesítményemmel” – nyilatkozta lapunknak Madár Pál, akinek tervei közt most is szerepel 3-4 verseny a kassai Nemzetközi Békemaratonon kívül.

Versenytények

BEH OLŠAVSKOU DOLINOU (Balogd, Kassa-vidéki járás, 16 km, 292 résztvevő):

 1. (A kategória 1.) Shedrack Kiptoo (Kenya) 0:47:16, 2. (A kategória 2.) Karsai Gábor (Békéscsaba) 0:47:55, 3. (A kategória 3.) Tibor Sahajda (Kassa) 0:48:39... 40. (A kategória 16.) Lukáš Kucharčík (Imreg) 1:06:12, 72. (B kategória 21.) Pachota István (Nagykapos) 1:13:31, 79. (E kategória 1.) Madár Pál (Kassa) 1:14:28, 81. (B kategória 24.) Üveges Krisztián 1:14:46, 88. (C kategória 16.) Tóth Miklós 1:16:30 (nagykaposiak), 128. (A kategória 41.) Bernáth József (Abaújszina) 1:20:38, 244. (E kategória 10.) Huszár Tibor (Kenyhec) 1:36:40.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?