Balassagyarmatra vitték az Ipoly-kupát

Ipoly-kupa
Ipolyság |

Pontosan negyven évvel ezelőtt, 1983-ban nyerte meg utoljára az Ipoly-kupát a balassagyarmati Balassi Bálint Gimnázium, és a kerek évforduló jegyében idén is elvitte a győztesnek járó serleget Ipolyságról.

A 49 kiírás során negyedszer, korábban ugyanis 1978-ban és 1982-ben is diadalmaskodott a középiskolások futballtornáján – aztán sokáig nem.

Megérdemelten lettek elsők, kiemelkedtek a mezőnyből, amit győzelmi sorozatuk is bizonyít. Négy mérkőzésen összesen 40 gólt lőttek, s mindössze négyet kaptak, abból is hármat a döntőben, amelyben 9:3-ra legyőzték az ipolysági szakközépiskola csapatát. Soraikból Brezovszki András elvitte a legjobb mezőnyjátékosnak járó díjat is. Egyébként az elődöntő és a két éremcsata is nagyon jó, izgalmas meccseket hozott. Fiatal csapatunk végül a helyosztót megnyerve az ötödik helyen végzett” – mérlegelt lapunknak Gajdács Mónika, a Szondy György Gimnázium igazgatója, akinek – mivel a sportág nagy rajongója – nagy örömet szereztek iskolájuk diákjai azzal, hogy megnyerték a vegyes csapatoknak kiírt, párhuzamosan megrendezett röplabdatornát. – Kihasználtuk azt a történelmi pillanatot, hogy idén nem volt a mezőnyben a máskor kiemelkedő morva iskola, a Valašské Meziříčí-i gimnázium. És éltünk a kínálkozó lehetőséggel. Mint utólag kiderült, elsőségünket már legelső mérkőzésünk eldöntötte, amikor két játszmában legyőztük legnagyobb ellenfelünket, az ipolysági szlovák gimnázium együttesét.”

Kicsit bántotta a vendéglátókat, hogy a szokásos nyolc helyett ezúttal csak hat iskola indult, mert a csehországi államünnep miatt távol maradó említett gimnázium mellett a váci Madách-gimnázium az utolsó pillanatban lemondta a részvételt. „Nagyon meleg időt fogtunk ki, kiváló hangulat uralkodott, sportszerű mérkőzéseket láttunk. A diákok sportolhattak, újabb barátságok szövődtek. Magyarországi testvériskoláink, Szécsény és Balassagyarmat is eljöttek, utóbbi elég régen, tán hat éve járt utoljára tornánkon, s ha már eljött, egy évre el is vitte a kupát” – tette hozzá Gajdács Mónika.

Azt is elárulta, hogy jövőre az 50. Ipoly-kupát a nosztalgiázás jegyében szeretnék megrendezni: újra kétnaposra tervezik, mint hosszú évekig szokott lenni, és műsorba iktatnának egy nagypályás mérkőzést azoknak, akik a korábbi évtizedekben már játszottak a tornán. Hogy ki ki ellen fog futballozni, az még a jövő titka.

Érdekes

49. Ipoly-kupa és 12. Ferdinand Daučík Emlékkupa középiskolák két sportágas versenye

Kispályás focitorna, A csoport: Műszaki és Szolgáltatóipari Szakközépiskola, Ipolyság (MSZSZI)Szondy György Gimnázium, Ipolyság 9:2, Balassi Bálint Gimnázium, Balassagyarmat–MSZSZI 3:0, Szondy-gimi–Balassi-gimi 1:13.
Sorrend: 1. Balassi-gimi 6 (16:1), 2. MSZSZI 3 (9:5). 3. Szondy-gimi 0 (3:22).

B csoport: Lipthay Béla Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium, SzécsényGymnázium Šahy 7:2, Szécsény–Fegyverneki Ferenc Közös Igazgatású Katolikus Iskola, Ipolyság (FF egyházi) 4:5, Gymnázium Šahy–FF egyházi 1:4. Sorrend: 1. FF egyházi 6 (9:5), 2. Szécsény 3 (11:7), 3. Gymnázium Šahy 0 (3:11).

Az 5. helyért: Szondy-gimi–Gymnázium Šahy 5:2.

Elődöntő: Balassi-gimi–Szécsény 15:0, FF egyházi–MSZSZI 1:12.

A 3. helyért: FF egyházi–Szécsény 7:6.

Döntő: MSZSZI–Balassi-gimi 3:9.

Végeredmény: 1. Balassi Bálint Gimnázium, Balassagyarmat, 2. Műszaki és Szolgáltatóipari Szakközépiskola, Ipolyság, 3. Fegyverneki Ferenc Közös Igazgatású Katolikus Iskola, Ipolyság, 4. Lipthay Béla Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium, Szécsény, 5. Szondy György Gimnázium, Ipolyság, 6. Gymnázium Šahy.

Díjazottak, legjobb mezőnyjátékos: Brezovszki András (Balassi-gimi), legjobb kapus: Barabás Leonard (MSZSZI), fair play díj: Szondy György Gimnázium, Ipolyság.

Vegyes csapatok röplabdatornája: 1. Szondy-gimi, 2. Gymnázium Šahy, 3. Balassi-gimi.

A győztes csapat: Nagypál Dávid, Straňák Mihály, Gergely Richard Krisztián, Klinko Csilla, Straňák Katalin, Nagypál Natália, Podskalecká Sofie, Gyurász Ágnes, Wollent Emily Caroline, Burík Anna, Garaj Laura, Gömöry Bíborka. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?