Bakui lendülettel Rióba

<p>Az asztaliteniszező Ódor Éva második olimpiájára készül. Pekingben két mec&shy;cset nyert &ndash; hogy ez Rióban is összejön-e, az a sorsoláson is múlik.&nbsp;</p>

A 37 éves komáromi játékos tavaly az európai játékokon a szenzációs 4. helyen végzett. „Ez a siker most nagyon nagy motiváció” – mondta egy éve lapunknak, amikor arról faggattuk, megcélozza-e a riói részvételt.  „A bakui 4. hely életem legjobb eredménye volt, és óriási lendületet adott – erősítette meg korábbi szavait a riói játékokat megelőző olimpiai eskütételen nagy mosollyal Ódor Éva. – Azt gondoltam, ha Baku ilyen jól sikerült, akkor még egy évet megpróbálok, belehúzok, és igyekszem kijutni Rióba. Az európai játékokon ugyanis láttam, hogy ha mindent beleadok, erőt, energiát, koncentrációt, maximális felkészülést, akkor ott lehetek a legjobbak között, vagyis az olimpia is összejöhet. Végül tényleg sikerült. Ha nem lett volna Baku, a válogatott valószínűleg már a háttérbe szorult volna nálam.” A komáromi pingpongozó számára nem lesz újdonság az ötkarikás játékok légköre, mert Pekingben is kint volt, ott végül a 33. helyen rangsorolták. „Pekingben két meccset nyertem, a selejtezőben kellett kezdenem, s a 2. fordulóban kaptam ki egy amerikai-kínai versenyzőtől, aki korábban világbajnok volt párosban – idézte fel a nyolc évvel ezelőtti játékokat Ódor Éva, aki Rióban is elégedett lenne hasonló eredménnyel. – Mivel KO-rendszerben zajlik a verseny, nagyon sok múlik a sorsoláson. Még nem tudom, kell-e selejtezőt játszanom, hetven játékos van kint az olimpián, én jelenleg 45. vagyok a ranglistán, így lehet, hogy nem kell a selejtezőben szerepelnem.”Ódor Éva korábban még sosem járt Rióban, és nem titkolta, kicsit aggódott az út előtt: „Túl sokat olvastam a mindenféle veszélyekről, sokat foglalkoztam azzal, milyen gyógyszereket kell beszednem, mire kell vigyáznom. Aztán azt mondtam magamban, most már elég az aggódásból. Nem én utazom egyedül, leszünk ott 11 500-an, hát a szervezők is biztosan meg fognak tenni mindent azért, hogy ne legyen bajunk!” Ódor Éva nem győzte hangsúlyozni, mennyire várja már a játékok kezdetét. Nem rak magára felesleges terhet, jól akarja érezni magát Rióban, és kihozni magából a legtöbbet. A megnyitót nem szívesen hagyná ki, bár lehet, hogy végül csak a tévében fogja nézni. „Pekingben ott voltunk a nyitóünnepségen, most is jó lenne, ha el tudnánk menni. Viszont másnap már játszunk, úgyhogy még kérdéses, lesz-e ebből valami. A megnyitó ugyanis öt-hat órás esemény, ami egy nappal a verseny előtt nem biztos, hogy jó” – magyarázta Ódor Éva, aki azt is nagy örömmel várja, hogy a többi sportág képviselőivel is találkozhasson. Komáromból rajta kívül még két kajakos, Vlček Erik és Tarr György tagja a küldöttségnek. „Nagyon drukkolok nekik, hiszen egy városból vagyunk, de mindenkinek azt kívánom, hogy hozza ki magából a legtöbbet, és olyan teljesítményt nyújtson, amivel elégedett lehet – hangsúlyozta Ódor Éva. – Négy évig készülünk erre az eseményre, mindenkinek az a vágya, hogy ott a legjobbat nyújtsa.” 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?