Bajor csoda Milánóban?

München/Miláno/Kijev. Meglehet. Ebben bizakodnak a müncheni futballisták a Bajnokok Ligája első körének negyedik mérkőzésén. A bajor szupercsapat a kupatornán talán még sohasem állt ilyen rosszul, mint most: három meccs, egy pont, 4:6-os gólarány.

Alessandro Del Piero, a Juventus gólerős csatára a bajnokságban és a BL-ben is remek formában futballozikReuters-felvéteMit sem számít ez a Bayern kapusának, Kahnnak, aki kijelentette: „Győzni megyünk Milánóba, s meggyőződésem, hogy ez sikerül.” Merész optimizmus. Annál is inkább, mert az AC szuperformában van, eddig szászázalékos, szórja a gólokat, a bajnokságban is és vezeti a mezőnyt. Gond azonban akad a piros-feketék háza táján: Rivaldo izomhúzódás miatt nem játszhat, a gólvágó Inzaghi is kisebb sérüléssel bajlódik, nem is szerepelt a szombati bajnokin. De pályára léphet a két hónapja harcképtelen, de mér egészséges Sevcsenko. Hogy mitől jó mostanában a Milan? Carlo Ancelotti edző: „Játékosaim akkor is rengeteget mozognak, ha az ellenfélnél a labda.” Csak ennyi lenne a titok? Meglátjuk. Mindenesetre az új szupercsapat három BL-meccsen és öt bajnokin 25 gólt rúgott. Van mitől rettegniük mai ellenfelüknek, de hát a német és főleg a bajor focisták nem ijedősek, a rakkolós, könyörtelen célfutball megtestesítői. A szlovák Ľuboš Micheľ vezeti a meccset, s a stadion környékén alkoholtilalom lesz, rosszak az olaszok tapasztalatai az angol és a német szurkolókkal.

Mindenki számára kellemetlen ellenfél a spanyolok „mezei” együttese, a La Coruna. Lens-i győzelme esetén nagyon közel kerülne a továbbjutáshoz, s ha ráadásul a Milan is megverné a Bayernt, világossá válna az ábra a G-csoportban.

További csapat, amelyik idő előtt ünnepelhetné a 16-ba jutást a Manchester United. A bajnokságban nem remekel, de a BL-ben még nem ingott meg. A „vörös ördögök” számára pokolnak ígérkezik a pireuszi pálya. Annál is inkább, mert nélkülözni kénytelenek a sérült gólvágó holland van Nistelrooyt és a világ legjobb középhátvédjének tartott Ferdinandot. „Két erősségünk nélkül sem vagyunk gyengék, nem félünk a forrónak ígérkező görög estétől.” Hazai pályán nem okozhat gondot a hullámvölgyből lassan kilábaló Leverkusennek az izraeli Maccabi Haifa, amelyet a Pireusz elleni szenzációs győzelme után már kezdtek a nagyok között emlegetni. Úgy tűnik, korán.

A Newcastle nem játszott rosszul Torinóban, a bíró is megkárosította, és ma visszavágásra készül. De az „Öreg Hölgy” idegenben talán még veszélyesebb, mint otthonában.

Van Hooijdonk, házi gólkirályuk nélkül szerepelnek a hollandok az ukrán télben, s véleményünk szerint a Kijev nem esélytelen a Feyenoord ellen, az első meccs 0:0 volt. A Barcelona a harmadik csapat, amelyik önerőből kivívhatja a továbbjutást, nem okozhat neki gondot a moszkvai Lokomotiv.

Érdekeségként jegyezzük meg, hogy a végelszámolásnál egyforma pontszám esetén a következő kritériumok döntenek a jobb helyezésről: 1. a kölcsönös meccseken szerzett több pont; 2. a kölcsönös meccsek jobb gólkülönbsége; 3. a kölcsönös meccseken idegenben lőtt több gól; 4. az összes csoportmérkőzés jobb gólkülönbsége. (T. V.)

A MAI MŰSOR

E-CSOPORT: Dinamo Kijev–Feyenoord, Newcastle–Juventus.

1. Juventus 3 2 1 0 8:1 7

2. Feyenoord 3 1 2 0 2:1 5

3. Kijev 3 1 1 1 2:5 4

4. Newcastle 3 0 0 3 0:5 0

F-CSOPORT: Leverkusen–Maccabi Haifa, Olympiakosz Pireusz–Manchester United.

1. Manch. U. 3 3 0 0 11:3 9

2. Maccabi 3 1 0 2 5:7 3

3. Pireusz 3 1 0 2 6:9 3

4. Leverkusen 3 1 0 2 5:8 3

G-CSOPORT: Racing Lens–La Coruna, AC Milan–Bayern München.

1. AC Milan 3 3 0 0 8:2 9

2. La Coruna 3 2 0 1 6:7 6

3. Bayern 3 0 1 2 4:6 1

4. Lens 3 0 1 2 3:6 1

H-CSOPORT: FC Barcelona–Lokomotiv Moszkva, FC Bruges– Galatasaray Istanbul.

1. Barcelona 3 3 0 0 8:3 9

2. Galatasaray 3 1 1 1 2:2 4

3. FC Bruges 3 0 2 1 2:3 4

4. Lokomotiv 3 0 1 2 1:5 1

Minden mérkőzés 20.45-kor kezdődik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?