Bajnokot verne a DAC

Két veretlen csapat találkozik ma (19.00) Dunaszerda- helyen, a második helyen álló DAC a százszázalékosan listavezető trencséni együttest fogadja a labdarúgó Fortuna Liga 5. fordulójában.

Két veretlen csapat találkozik ma (19.00) Dunaszerda- helyen, a második helyen álló DAC a százszázalékosan listavezető trencséni együttest fogadja a labdarúgó Fortuna Liga 5. fordulójában. A címvédő vendégek még nem kaptak gólt a bajnokságban, pedig mind a négy meccsüket idegenben játszották.

A sárga-kékek bizakodva várják az összecsapást. „Rendkívül nehéz dolgunk lesz, hiszen a bajnokság legjobb és legdinamikusabb csapata lesz az ellenfelünk. A trencséniek idegenben nagyon hatékonyan fociznak, ezt a bukaresti BL-selejtezőn is bebizonyítottak, amikor győzni tudtak a Steaua otthonában. Tavaly szeptemberben óriási csatában 0:2-ről fordítottunk ellenük. Most is színvonalas összecsapásra számítok, hiszen két jó formában levő csapat csap össze – mondta lapunknak Németh Krisztián, a dunaszerdahelyiek sportigazgatója. – Ha játékosaink úgy fognak futballozni, mint az utóbbi mérkőzéseken, megállíthatjuk a trencsénieket. Nem titkoljuk, meg akarjuk verni a bajnokot. Bízom benne, hogy telt ház előtt sikeresek leszünk.”

„Nagyon várjuk már a derbit. A trencséniek megérdemelten nyerték meg az elmúlt bajnokságot, és remek formában kezdték az új idényt is. A fiúk elszántan készülnek a meccsre, nagy szükségünk lesz a fantasztikus szurkolótáborunk hathatós támogatására. Mindent megteszünk azért, hogy otthon tartsuk a három pontot” – olvasható Tomis-lav Maric vezetőedző nyilatkozata a DAC honlapján.

A DAC vendéglátóként legyőzte a Senicát (2:0), a nagyszombati Spartakot (2:1), és döntetlenezett a Slovannal (1:1). Az utóbbi találkozót 6443-an látták a helyszínen, ma megdőlhet a nézőcsúcs. Branislav Ľupták négymeccses eltiltása lejárt, de nem valószínű, hogy Tomislav Maric változtat a bevált összeállításon. A napokban szerződést hosszabbított a szenegáli Pape Macou Sarr, a 23 éves szélső 2017 júniusáig kötelezte el magát a csallóköziekhez.

A trencséniek pályájuk felújítása miatt az első négy fordulóban idegenben szerepeltek, de így is valamennyi meccsüket megnyerték (Michalovce 1:0, Podbrezová 2:0, Zlaté Moravce 1:0, Myjava 1:0). Dunaszerdahelyen is folytatni szeretnék győzelmi sorozatukat.

Legutóbb tavaly szeptemberben találkozott a DAC-stadionban a két csapat, felejthetetlen meccsen a hazaiak kétgólos hátrányból fordítottak 3:2-re, pedig a 84. percben még 2:1-re vezettek a trencséniek (góllövők: Szabó 2, Saláta, ill. Holúbek, Tóth – öngól).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?