BL: lefutballozta a Juventus a ManUnitedet az Old Traffordon

juventus dybala
Manchester |

Továbbra is százszázalékos a Juventus a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, miután a harmadik forduló keddi játéknapján 1-0-ra győzött a Manchester United otthonában.

Az angoloknál tényleg csak a csoda tartja még a kispadon José Mourinhót.- Fogalmazhatnánk úgy, hogy egy erős ellenfélhez még nem elég jó a csapat, de látva az elmúlt időszak statisztikáját, inkább úgy lenne helyes: ez a Manchester United egyáltalán nem jó. Az elmúlt egy hónapban hét tétmérkőzést vívott, ebből mindössze egyet nyert meg (a Newcastle-t 3–2-re legyőzte), a Premier League-ben visszacsúszott a 10. helyre, a Ligakupából pedig már kiesett.

Az várható volt, hogy a Serie A-ban listavezető Juventus ellen nem borul fel a pálya az angolok javára, de az első félidő egészen kínosan alakult. Az olaszoknál Cristiano Ronaldo legszebb manchesteri éveire emlékeztetően játszott, Paolo Dybala vezetést szerzett, és a Juventus tíz kapura lövéssel, illetve 70 százalékos labdabirtoklással lefutballozta ellenfelét az Old Traffordon.

A rendszerint nyeglén nyilatkozó José Mourinho ezúttal meglepő őszinteséggel belátta, csapata ezen az estén esélytelen volt. „Minőségi ellenféllel néztünk szembe. Mindenki azt hitte, Ronaldo vagy Dybala ellen kell csak helyt állni, erre egy topformában lévő Chiellinivel és a Bonuccival kell szembenéznünk. A támadásaink nem értek célt, de pozitívum, hogy mindenki próbálkozott, mentálisan nagyon erősek voltunk a lefújásig. Érezte ezt a rivális is, hiszen a hajrára Andrea Barzagli révén még egy plusz középső védőt is becserélt. A Juventus teljesen más színvonalat képviselt, úgy tisztességes, ha ezt elismerem. Nehéz mérkőzés volt, azt hittem, képesek leszünk a bravúrra, de ez nem volt lehetséges” – nyilatkozta.

A Manchester United a legutóbbi 13 hazai mérkőzése közül negyedszer kapott ki, ez több mint amennyit az azt megelőző 81 meccsen (!) elszenvedett az Old Traffordon. 2005 novembere óta először fordult elő, hogy két egymást követő meccsen nem szerzett gólt saját közönsége előtt, az pedig, hogy mindössze hat kapura lövéssel próbálkozott a 90 perc során, a legkevesebb a klub BL-törtélemében. De méltassuk kicsit a Juventust is: az olaszok 1996 novembere óta először győztek az Old Traffordon, és folytatták nagyszerű sorozatukat az angol riválisokkal szemben. A legutóbbi kilenc mérkőzésen ugyanis veretlenek maradtak (öt győzelem, négy döntetlen), nyolc és fél éve a Gera Zoltán vezette Fulhamtól szenvedtek vereséget az Európa Ligában.

A pillanatnyi formát tekintve a Real Madrid is hasonló hullámvölgyben van, Julen Lopetegui azonban biztos abban, hogy a jövő hét elején is ő lesz még az edző. Pedig a népharag lassan ellene fordul, hiszen sorozatban öt nyeretlen tétmérkőzéssel (egy döntetlen és négy vereség) a La Ligában visszaesett a 7. helyre, a keddi, Viktoria Plzen elleni 2–1-es siker azonban kis megnyugvást hozott. Ugyanakkor vasárnap jön a Barcelona elleni szuperrangadó (ráadásul idegenben), de Lopetegui bizakodó. „Egy Camp Nouban elért jó eredmény fordulópont lehet a számunkra, abszolút meg vagyok győződve arról, hogy nyerünk” – nyilatkozta.

A Bayern Münchennél is akadt egy négymeccses nyeretlenségi széria, és amikor a vezetők múlt pénteken jelezték, rendkívüli sajtótájékoztatót tartanak, a brit bulvársajtó már meg is írta, hogy Niko Kovacnak befellegzett, és Arsene Wenger lehet az új edző. Ehhez képest Uli Hoeness elnök, illetve Karl-Heinz Rummenigge, a klubot működtető gazdasági társaság vezérigazgatója kiállt az edző mellett, és kikérték maguknak, hogy sajtó pletykákkal kürtöli tele a világot. A bajorok pedig beindultak, a hétvégi, wolfsburgi sikert követően ezúttal az AEK Athén otthonában nyertek 2–0-ra.

Pincési László

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?