Bajnokok Ligája - Raúl rekordjával, Gattuso gorombaságaival tűnt ki

Milánó |

<p>Azzal, hogy Crouch góljával 1-0-ra nyerni tudott az AC Milan otthonában, igazi futballszenzációval rukkolt ki kedd este a Tottenham a Bajnokok Ligája nyolcaddöntős szakaszának 2011-es szezonnyitóján.</p>

Az angol gárda a kétségtelenül neki kedvező esős időben uralta a pályát, s az első félidőben végig irányította a játékot  az olasz bajnokságban vezető riválisával szemben. A házigazdák csak a szünet után - az égi áldás szünetelésekor - mutattak meg valamit tudásukból, de valójában hiányzott az átütőerő, a támadóegységből sem a brazil Robinho, sem honfitársa, a második játékrészre beállt Pato, sem a svéd Ibrahimovic nem jelentett valós veszélyt a szigetországiak kapujára. A találkozó negatív hőse a keménységéről és lelkesedéséről egyként híres hazai középályás, Gattuso lett, aki pályán belüli gorombaságait megtoldotta azzal, hogy a Tottenham skót másodedzőjét a meccs lefújását követően lefejelte, de előtte "felvezetésként" a torkát is megszorongatta.
Az angol gárda példás harci szellemben küzdötte végig a találkozót, s egy villámgyors ellentámadás végén megérdemelten szerezte meg a 80. percben a három pontot érő gólt. Most már az lenne a szenzáció, ha nem tudna élni a visszavágón a San Siróban szerzett előnyével.
Ami a keddi másik BL-mérkőzést illeti, Raúlnak, a Real Madrid egykori sztárjának hazalátogatását nagy várakozás előzte meg Spanyolországban, így Valenciában is, ahol a Mestalla Stadion 46 ezer nézőjének bánatára éppen a honfitárs szerezte a Schalke egyenlítő gólját, a továbbjutás szempontjából kedvező helyzetbe hozva német klubcsapatát. A vendéglátók jól kezdtek, sorra-rendre záporoztak a valenciai akciók a Schalke kapujára, amelyet egy ízben sikerült is bevenniük Soldado révén a 17. percben, a győzelem azonban Raúl 63. percben esett találata nyomán elmaradt, s a három hét múlva esedékes visszavágón meglehet éppen ez a bekapott gól okozza majd a spanyol együttes kiesését.
"Raúl megmutatta, hogy még mindig klasszis futballista - dicsérte a 33 éves spanyol légióst Felix Magath, a német együttes vezetőedzője. - Ez volt az első meccse Spanyolországban azóta, hogy eljött onnan, nagy összpontosítással játszott, s mégha nem is ez volt a legjobb meccse a Schalke színeiben, a gólján túlmenően a védekezésből és a támadásszövésből is alaposan kivette a részét."
Raúlnak a kedd esti volt a 71. "eurogólja", ezzel pedig ismét egyedül vezeti az örökranglistát, megelőzve Filippo Inzaghit. Az ex-madridi labdarúgó emellett beállította az olasz Paolo Maldini 139 BL-, illetve BEK-mérkőzésből álló meccsrekordját; a spanyol csatár 132 alkalommal húzta magára a Real Madrid mezét, s eddig 7 ízben lépett pályára a Schalke szerelésében kontinentális kupatalálkozón.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?