Bajnokok Ligája - A Solskjaerrel veretlen United fogadja a tartalékos PSG-t

Ole Gunnar Solskjaer
Manchester/Róma |

Az Ole Gunnar Solskjaer irányításával veretlen és önbizalomtól duzzadó Manchester United fogadja kedd este a több meghatározó játékosát is nélkülözni kénytelen Paris Saint-Germaint a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első játéknapján, melyen az FC Porto az AS Roma vendége lesz.

 

A 45 éves Solskjaer decemberi kinevezése óta az MU minden versenysorozatot figyelembe véve tíz győzelemnél és egy döntetlennél jár, a norvég szakember pedig arra készül, hogy az Old Traffordon ők erőltetik majd rá saját játékukat a francia bajnoki címvédőre.

"Visszatértünk ahhoz a futballhoz, amely a Manchester Unitedre mindig is jellemző volt, és nem hiszem, hogy túl sok olyan csapat van, amelynek kellemes az estéje, ha saját közönségünk előtt játsszuk a játékunkat" - nyilatkozta Solksjaer, hozzátéve, hogy amikor a legendás Sir Alex Ferguson irányította a Vörös Ördögöket, akkor is a támadófutball sebessége volt az eredményesség kulcsa.

"Van három kiváló csatárom, Rashford, Martial és Lukaku, mellettük pedig Alexis Sanchez és Lingard is képes komoly kihívások elé állítani a PSG védelmét" - jelentette ki a vezetőedző. Solskjaer - aki az 1999-es BL-döntőben az MU győztes gólját szerezte a Bayern München ellen - hangsúlyozta, hogy játékosként a BL-mérkőzések estéi voltak számára a legemlékezetesebbek, és alig várta, hogy ezeken az összecsapásokon pályára léphessen.

A Thomas Tuchel vezette párizsi sztárcsapat ugyanakkor nincs könnyű helyzetben. Különösen úgy, hogy a brazil Neymar bokasérülés miatt nem játszhat, az uruguayi Edinson Cavani pedig csípősérülést szenvedett az együttes szombati bajnoki meccsén, és szerepeltetésére a szakmai stáb nem lát komoly esélyt. A PSG félelmetes támadótriójából így csak a francia világbajnok Kylian Mbappé fogható hadra, ráadásul a belga vb-bronzérmes hátvéd, Thomas Meunier is egyhetes kényszerpihenőjét tölti agyrázkódás miatt.
   

 

Kapcsolódó cikkünk

"Cavani esetében a következő napokban látjuk majd, hogy pontosan mi a helyzet a sérülésével, ezeken az információkon múlik, hogy mennyit kell kihagynia, és milyen kezelésre lesz szüksége" - nyilatkozta Tuchel, hozzátéve, hogy némi remény van az uruguayi futballista keddi játékára, de az első vizsgálatok alapján erre azért kicsi az esély.

A Manchester United szombaton kora délután a Fulham vendégeként aratott 3-0-s sikerrel készült fel a keddi BL-összecsapásra, míg a PSG saját közönsége előtt verte 1-0-ra a Bordeaux-t Cavani büntetőből szerzett góljával.

A nyolcaddöntős párharcok másik kedd este sorra kerülő első mérkőzésén a portugál bajnoki címvédő FC Porto utazik az előző kiírásban elődöntős AS Romához. A házigazda olaszok a Serie A-ban 23 forduló után a hatodik helyen állnak, a csoportkörből a Real Madrid mögött másodikként jutottak tovább a legjobb 16 közé, esedékes bajnoki meccsüket pedig már múlt pénteken lejátszották, és 3-0-ra győztek a sereghajtó Chievo vendégeként. A rómaiak minden versenysorozatot figyelembe véve egymás után hat találkozójukon maradtak veretlenek a Stadio Olimpicóban, de vélhetően nem lesz egyszerű feladatuk a Portóval szemben.

A vendégek a D csoportot veretlenül nyerték meg, öt siker mellett egyszer játszottak döntetlent, igaz, ellenfeleik a Schalke, a Lokomotiv Moszkva és a Galatasaray voltak, amelyek nem tartoznak az európai csúcsfutballt képviselő csapatok közé. A Porto idegenben tavaly októberben szenvedett legutóbb vereséget, a keddi összecsapásra pedig a Moreirense otthonában múlt pénteken elért 1-1-es döntetlen után utazik.

Mindkét mérkőzés 21 órakor kezdődik, a visszavágókat március 6-án rendezik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?