Bajnoki címre tör az Artmedia

Pozsony/Zsolna/Dubnica/Besztercebánya/Púchov. Öt csapat a szlovák labdarúgó Corgoň Ligából már tegnap megkezdte a felkészülést a bajnokság tavaszi idényére. A téli szünet alatt sem tétlenkedtek a klubok vezetői, játékosok jöttek-mentek.

Weiss megmutatta védenceinek, merre vezet az út a bajnoki cím feléTASR-felvételA tavaszi idény március 5-én kezdődik. Nem meglepő, hogy a tavalyi bajnok Žilina és az őszi első helyezett Artmedia a felkészülésben is az élen jár.

Beérik az őszi elsőség?

Semmit sem bíznak a véletlenre a pozsonyi Artmedia együttesénél. A bajnokság mellett a Szlovák-kupában is érdekelt a klub, ezért nem meglepőek az új nevek a keretben. Sikerült leigazolni fiatal tehetségeket a Slovanból (Gajdoš, Hanták), Kiss kapus és egy cseh hálóőr érkezése még folyamatban van. Felépülőben van Krejčí és Straka Gábor is. Az Artmedia az edzőtáborozás mellett a pápai nemzetközi teremtornán is teszteli majd játékosai állóképességét. A cél mindenképpen a bajnoki cím elhódítása.

Jurkemik új jobb keze

Az elmúlt idény bajnoka a kispadon is erősít. Ladislav Jurkemik edző munkáját tavasszal az ősszel még Podbrezován tevékenykedő Milan Nemec segíti majd. Ellenben Jozef Šuran munkájára már nem tartanak igényt a zsolnaiak. „A csapat félidei teljesítményének elemzése után döntöttünk a változtatás mellett. Az új másodedzőtől azt várjuk, friss szelet hozzon az öltözőbe” – mondta Karol Belaník, a klub menedzsere.

Szerényen, de megerősödve

Nem kis meglepetésre, a tabella második helyén telel a Dubnica együttese. Jozef Jankech edző védencei hazai környezetben készülnek, de tervben van egy rövid ciprusi edzőtáborozás is. A téli szünet alatt senki sem távozott a keretből, ellenkezőleg, új erősségek érkeztek. Visszatért Svédországból a csatár Dovičovič, a Tiraspoltól Peter Kiška, és sikerült leigazolniuk a Slovanból Jozef Adámik korosztályos válogatott védőt.

Fordulhat a kocka

Ősszel a bajnokságban gyengén muzsikált a besztercebányai Dukla, a változások tehát értelemszerűek. A felkészülést új edző, Václav Daněk irányítja. Eddig két támadóval, a pardubicei Radek Bukač és a Kremničkából érkezett Maroš Chomával erősödött a keret. A klubvezetőség azon dolgozik, hogy minden posztra még legalább egy játékos érkezzen. Daněk két edzőtáborozáson és tizenkét előkészületi mérkőzésen próbálja formába hozni védenceit.

Változatlan kerettel

Nem történtek különösebb változások a hatodik helyen álló Púchov együttesénél. A csapat mondhatni azonos kerettel vág majd neki a tavaszi idénynek. A felkészülés során elsősorban a támadójátékra fektetik a hangsúlyt, a Matador rúgta a legkevesebb gólt az ősz során. Egyelőre Belák és Guľa is marad, bár jó ajánlat esetén a klub hajlandó őket elengedni. (sita)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?