Az ünneplést a vb utánra hagyják

<p>Jakubík Gábor két (K4 1000 m és K2 500 m), Demin Viktor (K4 1000 m) és Linka Tibor (K2 500 m) egy-egy aranyérmet nyert a hétvégén Poznanban rendezett U23-as és junior kajak-kenu Európa-bajnokságon. A bulit azonban még elhalasztják, mert augusztus elején vb vár a fiúkra.</p>

OROSKY TAMÁS

Sőt, nem sokkal utána kerül sor Pöstyénben a szlovák bajnokságra, a Marek Krajčovič, Matej Michálek, Jakubík Gábor, Demin Viktor kajaknégyes pedig még az augusztus végi felnőtt-világbajnokságon is indul. „Az ünneplést Duisburg utánra hagyjuk, addig igyekszünk kihasználni a lendületet” – mondta lapunknak a somorjai Jakubík Gábor. A lengyelországi Európa-bajnokságon ugyanis egyenes ágon jutott a döntőbe az egység 1000 méteren, ahol komoly idővel, több mint egy másodperccel előzték meg a második helyezett spanyolokat. „Mi csak az előfutam megnyerése után gondoltuk úgy, hogy favoritok vagyunk, amit aztán a fináléban be is bizonyítottunk, simán nyertük a számot” – tette hozzá a négyes legtapasztaltabb, 23 éves tagja.

A 2011-ben Zágrábban és a tavaly Montemorban (már a mostani összeállításban, azaz a komáromi Demin Viktorral a hajóban) megszerzett bronzérem után tehát bearanyozódott a kajaknégyes. „A világbajnokság persze nehezebb lesz, ott mindig kiugorhatnak az ausztrálok vagy a kínaiak is. De érem, mindenképp érem lesz a célunk Kanadában is.”

A vb-n csak K4-ben

Az ontariói Wellandban pedig már csak erre az egy számra kell koncentrálnia Jakubíknak. „A vb-n csak olimpiai számokban rendeznek versenyeket, így K2 500-on nem indulhatunk. Meglepetés volt, hogy ez utóbbit megnyertük Poznanban Marek Krajčovičcsal. Még úgy is, hogy tavaly, amikor szintén indultunk a számban, csak azért nem értünk el jobb eredményt, mert a döntőt elrontottuk. Egyébként egy kicsivel talán a négyes áll hozzám közelebb.”

Magukat is meglepték

A juniorok között versenyző Linka Tibornak viszont ismét lesz lehetősége, hogy mindkét egységben bizonyítson. Az Eb-n negyedik lett a kajaknégyessel 1000 méteren (Jerguš Jacko, Filip Valo, Denis Myšák ült még a hajóban), kettesben pedig Myšákkal megnyerték az 500-as távot. „Ez utóbbira nem számított senki, mi magunk sem igazán. Verseny közben azt észrevettük, hogy érmes helyen haladunk, de hogy nyertünk, az csak a végén derült ki számunkra – mesélte az Új Szónak Linka, aki a tavalyi 11. hely után nagyot ugrott előre. – Nincs különösebb titok, egész télen keményen edzettünk.”

A siker annál is értékesebb, hogy somorjai lévén a kelleténél kevesebbet tud együtt készülni nyitranováki társával, Denis Myšákkal. „Ez semmiképpen sem előny, de nem is gond – jelentette ki tömören, s a világbajnokságon várható helyezéseket sem akarta megjósolni. – Van egy hónapunk készülni. Kanadában minden országot erős csapat fog képviselni, majd meglátjuk, mi lesz.”

Amiben azonban Linka Tibor biztos volt, az a sikerek megünneplése. „Egyelőre még nem volt komolyabb dolog, de ami késik, nem múlik” – tette hozzá olyan hangon, hogy az embernek egyből kedve támadt egy kis bulizásra...

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?