Az új idénytől változik VII. liga lebonyolítása a Csallóközben

foci
Dunaszerdahely |

Szombaton rajtol el a pontvadászat a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetségek által irányított bajnokságokban. A rajt előtti napokban több érdekességre, változásra figyeltünk fel, ezeket jártuk körül Benovič Árpáddal,  a szövetség elnökével.
 

A területi felsőházban nincs változás, a 2019/2020-as bajnoki évfolyamban is 16 együttes méri össze a tudását. Érdekesnek találtuk, hogy az új idényben már nem szerepel az AG Sport (VI.) ligában a Hegyéte csapata, mely ugyan nem végzett kieső helyen, de eggyel alacsonyabb bajnokságba jelentkeztek be. Ismét megjelentek a csallóközi focipalettán az V. ligától búcsúzni kényszerült nagymagyariak, meglepetésre a szap-csiliznyáradiak is. A csilizköziek a tabella 13. helyén zártak a nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportjában, ennek ellenére augusztustól a dunaszerdahelyi területi bajnokságban folytatják. Méghozzá két, A és B csapattal. Az A csapat (Szap) az AG Sport (VI.) ligában, a B csapat (Csiliznyárad) pedig a VII. ligában küzd majd a pontokért. 


„Gyarapodott a felnőtt csapatok száma. A visszatérők között van a Nagyudvarnok, a Királyfiakarcsa, a Medve és az FC Roma Nagymagyar. Csupán a rend kedvéért mondom el, hogy a nagymagyari Roma a felső-csallóközi nagyközség önkormányzata által létrehozott és támogatott új alakulat, nem azonos a korábban hasonló név alatt működő gárdával. Természetesen ezek az együttesek a VII. ligába lettek besorsolva. A sporttechnikai bizottságunk tagjai bejárták a futballpályákat, s azt vizsgálták, hogy a klubok teljesítik-e az előírt infrastrukturális feltételeket. Egyébként a csapatok létszámára (18) való tekintettel két csoportban zajlik a pontvadászat. A klubvezetők döntöttek arról, hogy Alsó- (Déli csoport) és Felső-Csallóköz (Északi csoport) alakulatai előbb az alapszakaszban oda-vissza alapon küzdenek a pontokért. A rájátszásba mindkét csoport első öt helyezettje kerül, egymás elleni mérkőzéseik eredményeit természetesen magukkal viszik. Csupán azok a csapatok mérik össze tudásukat, melyek még nem játszottak egymás ellen. Az első helyezett gyűjti be a bajnoki címet és kerül az AG Sport (VI.) ligába” – ecsetelte a lebonyolítási rendszert lapunknak a területi focielnök. 


Ami a további újdonságokat illeti, először rendeznek bajnokságot az U9-es korosztálynak, a korosztályos kollektíváknál pedig megszüntették a tornarendszerű pontvadászatot. Korábban többször is előfordult, hogy a fiatalabb korosztály mezében idősebb labdarúgó is csatasorba állt, ezért szigorítanák. „A »feketézés« első bizonyított esete után a vétkes csapatot kizárjuk a bajnokságból. Kötelezően minden együttesnél orvos vagy elsősegélynyújtásra kiképzett személy is a szakmai stáb tagjaként szerepel a bajnoki meccseken. Egyébként a területi szövetség a Szlovák Vöröskereszttel karöltve a nyáron két átképzést szervezett a klubok egészségügyi dolgozóinak. Kötelezően elrendeltük, hogy az AG Sport (VI) Liga mezőnyében érdekelt kluboknak két, a VII. ligában szereplőknek pedig egy korosztályos csapatot kell nevezniük a bajnokságba. Ezentúl a cserepadon helyet foglalóknak megkülönböztető jelzést kell viselniük, ezekből minden klub tíz darabot kapott az irányító szövetségtől. Reméljük, az intézkedéseknek, szigorításoknak is köszönhetően javul a bajnokság színvonala” – bizakodott Benovič Árpád.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?