Sport

Az új idénytől változik VII. liga lebonyolítása a Csallóközben

Dunaszerdahely | Szombaton rajtol el a pontvadászat a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetségek által irányított bajnokságokban. A rajt előtti napokban több érdekességre, változásra figyeltünk fel, ezeket jártuk körül Benovič Árpáddal, a szövetség elnökével.
Ágh István

2019. augusztus 10. 09:00

A Csallóközben a VII. ligában két csoportban küzdenek majd egymással a csapatok ⋌(Fotó: Kovács Zoltán)

A területi felsőházban nincs változás, a 2019/2020-as bajnoki évfolyamban is 16 együttes méri össze a tudását. Érdekesnek találtuk, hogy az új idényben már nem szerepel az AG Sport (VI.) ligában a Hegyéte csapata, mely ugyan nem végzett kieső helyen, de eggyel alacsonyabb bajnokságba jelentkeztek be. Ismét megjelentek a csallóközi focipalettán az V. ligától búcsúzni kényszerült nagymagyariak, meglepetésre a szap-csiliznyáradiak is. A csilizköziek a tabella 13. helyén zártak a nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportjában, ennek ellenére augusztustól a dunaszerdahelyi területi bajnokságban folytatják. Méghozzá két, A és B csapattal. Az A csapat (Szap) az AG Sport (VI.) ligában, a B csapat (Csiliznyárad) pedig a VII. ligában küzd majd a pontokért. 


„Gyarapodott a felnőtt csapatok száma. A visszatérők között van a Nagyudvarnok, a Királyfiakarcsa, a Medve és az FC Roma Nagymagyar. Csupán a rend kedvéért mondom el, hogy a nagymagyari Roma a felső-csallóközi nagyközség önkormányzata által létrehozott és támogatott új alakulat, nem azonos a korábban hasonló név alatt működő gárdával. Természetesen ezek az együttesek a VII. ligába lettek besorsolva. A sporttechnikai bizottságunk tagjai bejárták a futballpályákat, s azt vizsgálták, hogy a klubok teljesítik-e az előírt infrastrukturális feltételeket. Egyébként a csapatok létszámára (18) való tekintettel két csoportban zajlik a pontvadászat. A klubvezetők döntöttek arról, hogy Alsó- (Déli csoport) és Felső-Csallóköz (Északi csoport) alakulatai előbb az alapszakaszban oda-vissza alapon küzdenek a pontokért. A rájátszásba mindkét csoport első öt helyezettje kerül, egymás elleni mérkőzéseik eredményeit természetesen magukkal viszik. Csupán azok a csapatok mérik össze tudásukat, melyek még nem játszottak egymás ellen. Az első helyezett gyűjti be a bajnoki címet és kerül az AG Sport (VI.) ligába” – ecsetelte a lebonyolítási rendszert lapunknak a területi focielnök. 


Ami a további újdonságokat illeti, először rendeznek bajnokságot az U9-es korosztálynak, a korosztályos kollektíváknál pedig megszüntették a tornarendszerű pontvadászatot. Korábban többször is előfordult, hogy a fiatalabb korosztály mezében idősebb labdarúgó is csatasorba állt, ezért szigorítanák. „A »feketézés« első bizonyított esete után a vétkes csapatot kizárjuk a bajnokságból. Kötelezően minden együttesnél orvos vagy elsősegélynyújtásra kiképzett személy is a szakmai stáb tagjaként szerepel a bajnoki meccseken. Egyébként a területi szövetség a Szlovák Vöröskereszttel karöltve a nyáron két átképzést szervezett a klubok egészségügyi dolgozóinak. Kötelezően elrendeltük, hogy az AG Sport (VI) Liga mezőnyében érdekelt kluboknak két, a VII. ligában szereplőknek pedig egy korosztályos csapatot kell nevezniük a bajnokságba. Ezentúl a cserepadon helyet foglalóknak megkülönböztető jelzést kell viselniük, ezekből minden klub tíz darabot kapott az irányító szövetségtől. Reméljük, az intézkedéseknek, szigorításoknak is köszönhetően javul a bajnokság színvonala” – bizakodott Benovič Árpád.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A PS magyar platformja

A legjobb idővel került a döntőbe a szlovákiai kajak négyes

Bugár Béla videóban magyarázza a találkozását Kočnerral

Csak a hulladékelhordást bíznák külsős cégre Párkányban

Gelle csak magára számíthatott, de így is olimpiai kvótát szerzett

Vonzóbbá tennék 
a felsőoktatást

Legfrissebb galériák
Olvasta már?