Az UEFA monitoring rendszerét használja az MLSZ

Budapest |

<p>A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) pénteken egyeztetéseket folytatott az Igazságügyi Minisztérium, az Önkormányzati Minisztérium és a Nemzeti Nyomozóiroda képviselőivel a múlt pénteken kirobbant európai bundabotrány kapcsán szükséges intézkedésekről.</p>

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) pénteken egyeztetéseket folytatott az Igazságügyi Minisztérium, az Önkormányzati Minisztérium és a Nemzeti Nyomozóiroda képviselőivel a múlt pénteken kirobbant európai bundabotrány kapcsán szükséges intézkedésekről - jelentette be Kisteleki István a szervezet pénteki rendkívüli elnökségi ülése után megtartott sajtótájékoztatón.

Az MLSZ elnöke hozzátette, hogy a szerdai nyoni egyeztetést követően hozzáférést kaptak az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) monitoring rendszeréhez, amelynek segítségével ezentúl az MLSZ is vizsgálni tud minden magyar érintettségű mérkőzést válogatott szinten, valamint NB I-es és NB II-es találkozókat is. A rendszer 480 fogadási irodával van kapcsolatban, így percről percre nyomon követhetőek az események.

"Amíg bármilyen gyanú nem nyer bizonyítást, addig a médiában megjelent információkat csak spekulációknak lehet felfogni - mondta Kisteleki. - Azonban a szövetség a 16 klubtulajdonossal együtt arra az álláspontra jutott, hogy minden segítséget megad az ügyben nyomozó hatóságoknak, és ha a gyanúk közül bármelyik bizonyítást nyer, a lehető legszigorúbb büntetést szabja ki az érintettekre."

A Budapest Honvéd érintettségével kapcsolatban az elnök idézte az UEFA által kapott tájékoztatást, amely szerint az európai szövetség saját ellenőrzésében a július 30-i Fenerbache-Honvéd Európa Liga-összecsapással kapcsolatban arra az álláspontra jutott, hogy a magyar együttes "feltehetőleg megsértette az európai szövetség szabályzatát, mert a vizsgálat során a rendszer rendhagyó fogadási mintát mutatott."

Kisteleki elmondta, hogy kidolgozásra került egy intézkedési terv, amelyet az NB I-es és NB II-es egyesületekkel együttműködve terveztek és valósítanak meg.

Helmeczy László alelnök hozzátette, hogy az UEFA 29 ezer összecsapást vizsgált meg, s ezek közül 65-öt talált gyanúsnak. Ebben az ügyben 17 ország érintett, a másik ellenőrzéssel - amelyet a bochumi államügyészség végzett el - kapcsolatban az MLSZ nem tud konkrét adatokról. Helmeczy jelezte: a kialakult helyzetre való tekintettel a későbbiekben megvizsgálják azt is, hogy a fegyelmi szabályzatban szükséges-e újabb szankciók bevezetése.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?