„Az ötödiknél jobb helyre tartozunk”

Komárom |

<p>Péntek este a vendéglátó nyitraiak (84:75), szombaton a tavalyi ezüstérmes komáromiak (88:89 hosszabbítás után) bizonyultak jobbnak a férfikosárlabda extraliga rájátszásának legkiegyenlítettebb negyeddöntős párharcában.&nbsp;</p>

A playoff idei új lebonyolítási rendje, a két nap alatt lejátszott két meccs – ami most pénteken és szombaton is meg fog ismétlődni, csak épp a komáromiak lesznek a pályaválasztók – nem aratott nagy sikert a játékosok körében. „Nem értem, miért kell mindig mással próbálkozni... Az első mérkőzésen sem lehet úgy pályára lépni, hogy valaki csak 50%-ra teljesítsen, mert másnap is játszani kell. A második találkozón pedig már nem a taktika vagy más edzői megfontolások döntenek arról, hogy ki kosarazzon, hanem az, hogy éppen kik bírják még erővel. Ezt nem is lehet szavakba önteni – fejtette ki véleményét lapunknak Ladislav Stojanov, a komáromiak játékosa, aki azért pozitívumot is talált a fárasztó kosaras hétvégében. – Mivel a két meccs között csak minimális idő telt el, jobban megmaradtak a fejünkben a pénteki vesztes találkozón elkövetett hibák, pontosan tudtuk, hogy akkor mit és hogyan csináltunk, és ha valami nem jött be, szombaton változtathattunk rajta.” Ami viszont mindkét mérkőzésre jellemző volt, az az egykori nyitrai kosarasok extra motivációja. „Aki játszott Nyitrán korábban, és a csarnokban meglátja az ellenfél kispadjánál volt edzőjét, az igencsak bizonyítani akar” – mondta Stojanov, aki két szlovén csapattársa, Maj Kovacevic és Sinisa Bilic mellett maga is szerepelt korábban nyitrai színekben.A magyarul kitűnően beszélő kosaras szerint nem az a lényeges, hogy a négy győzelemig tartó sorozatban a komáromiak már most megszerezték a továbbjutáshoz feltétlenül szükséges idegenbeli győzelmet, hanem hogy a három újabb siker is meglegyen. „Minden meccsen győzni akarunk, mert tudjuk, hogy az ötödiknél jobb helyre tartozunk. Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy ne érjen véget számunkra a playoff már az első körben” – tette hozzá a 25 éves Stojanov. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?