Az ötödik győri diadal, 25 veretlen BL-meccs után – a Final Four számokban

amorim
Budapest |

Hány gólnál tart Görbicz Anita a női kézilabda BL történetében, és hányadszor lett a Final Four legértékesebb játékosa egy kapus? A Győri Audi ETO KC ötödik Bajnokok Ligája-győzelmének alkalmából összegyűjtöttünk néhány "számos" érdekességet.

5

A Győri Audi ETO KC ötödik BL-címét szerezte 2013, 2014, 2017 és 2018 után. Görbicz Anita és Eduarda Amorim mind az öt diadalnak részese volt. Ezzel a Győr már a harmadik a klubok örökrangsorában a Szpartak Kijev (13 győzelem) és a bécsi Hypo Niederösterreich (8) mögött.

5

Ez volt a hatodik olyan BL-szezon, amely négyes döntővel ért véget, és a Final Four legértékesebb játékosa öt alkalommal kapus volt. 2014-ben Katrine Lunde (még győri színekben), 2015-ben Clara Woltering (Buducnost), 2016-ban Jelena Grubisic (CSM Bucuresti), tavaly Amandine Leynaud (még a Vardar színeiben), idén pedig a győri Kari Aalvik Grimsbö.

7

Ennyi gólt lőtt Eduarda Amorim a Rosztovnak, ezzel a győriek legeredményesebb játékosa lett a döntőben. Az oroszoknál Lois Abbingh volt a legjobb góllövő a fináléban, szintén hét góllal.

10

Ekkora volt a különbség a Győr–Vipers elődöntő félidejében – a Final Four meccsein még soha nem vezetett ilyen nagy arányban egy csapat a szünetben.

25

Ennyi mérkőzés óta nem kapott ki a Győr a Bajnokok Ligájában. Legutóbb tavaly januárban veszítettek BL-meccset.

57

Ennyi góllal áll az eddigi Final Fourok góllövilistájának élén Nycke Groot, aki az elődöntőben és a döntőben is egyszer talált be, és megelőzte az örökrangsort vezető, 56 gólos Cristina Neagut.

89

Ennyi gólt lőtt a szezonban a BL-sorozat idei legjobb góllövője, Linn Jorum Sulland, a Vipers jobbátlövője.

922

Ennyi gólt szerzett eddig pályafutása során Görbicz Anita a Bajnokok Ligájában, a mostani budapesti hétvégén 6-6 góllal járult hozzá csapata sikeréhez.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?