Az NBC kirúgta Billy Busht

Washington.

Washington. Az amerikai NBC televízió elbocsátotta Billy Bush műsorvezetőt, aki Donald Trump republikánus párti elnökjelölttel trágárkodott egy most vihart kavart, 11 évvel ezelőtt készült videofelvételen.

Busht – aki mostanáig a reggeli műsor egyik vezetője volt – már a botrány kirobbanásának másnapján, október 8-án „levették” a képernyőről, de akkor még csak arról volt szó, hogy átmenetileg nem vezeti a műsort. Hétfőn este azonban véglegessé vált: a 45 éves műsorvezetővel a távozás körülményeiről és a végkielégítéséről tárgyaltak. Az ügyet ismerők a sajtónak azt szivárogtatták ki, hogy Bush több millió dolláros végkielégítéssel távozik.

Két hét sem telt el azóta, hogy az Access Hollywood titokban készült videofelvételét nyilvánosságra hozta honlapján a The Washington Post. A felvételen, amely egy 2005-ben készült beszélgetést rögzít, Donald Trump sértő és megalázó megjegyzéseket tesz nőkre, Billy Bush pedig egyetértően bólogat, és kiegészíti az elhangzott trágárságokat. Trump a botrány hatására bocsánatot kért, s kijelentette, nem büszke az elhangzottakra, de az egész csak afféle „öltözőkben szokásos férfibeszéd” volt. Bocsánatot kért Billy Bush is.

Hétfőn este a CNN-nek adott interjújában a republikánus elnökjelölt felesége, Melania védelmébe vette a férjét, s Busht vádolta meg azzal, hogy „belevitte” Trumpot „mocskos és rossz dolgok hangoztatásába”.

Billy Bush annak a Bush családnak a tagja, amely két elnököt is adott. Az édesapja, Jonathan Bush, id. Bush elnök öccse. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?