Az MKP kritikusan szemléli az új kormány megalakulását

Pozsony |

<p>A Magyar Közösség Pártja Országos Tanácsa 2016. április 2-án megtartott ülésén értékelte a párt parlamenti választásokon elért eredményét.</p>

Az OT köszönetét fejezi ki minden választópolgárnak a pártra leadott szavazatokért. Sajnálattal veszi tudomásul, hogy a kampány során végzett munka ellenére sem sikerült az MKP-nak a kitűzött célt teljesíteni – visszakerülni a parlamentbe és részt venni az országos szintű döntéshozatalban. Ugyanakkor a statisztikai adatokból egyértelmű, hogy a legtöbb magyar szavazatot éppen az MKP kapta. Az OT a kedvezőtlen eredmények okát a magyarok lakta járások alacsony részvételi arányában látja, amelynek fő oka a megosztottság, az összefogás hiánya. A 105 ezer szavazat kötelez bennünket közösségünk megmaradása és gyarapodása érdekében végzett küzdelmünk folytatására. Az OT a párt Alapszabálya és az OE javaslata alapján döntött az általános tisztújításról és a tisztújító országos kongresszus 2016. június 11-ére való összehívásáról.  Az MKP OT elhamarkodottnak és megalapozatlannak tarja a parlamenti választás után lezajlott kormánykoalíciós tárgyalások folyamatát. Érthetetlen a kormánykoalíciós tárgyalások gyorsasága, esélyt sem adva egy jobboldali kormánykoalíció megszületésére. Az OT küldöttsége komoly hibának tartja, hogy a létrejött kormánykoalíció két pártja, a Most-Híd és a Sieť nem kötötte kemény feltételekhez a kormányba való belépést. A Most-Híd felelőssége is, hogy az oktatásügyi tárcát az SNS kapta. Nyugtalanító, hogy a karmesteri pálca továbbra is Robert Fico kezében marad, s a legerősebb minisztériumokat is a Smer uralja. A Magyar Közösség Pártja Országos Tanácsa kritikusan szemléli az új kormány megalakulását, amelyben a két kis jobboldali pártnak nyilván a másodhegedűs szerep jut majd. Legalább ennyire kritikusak leszünk a túlságosan általánosra sikerült kormánykoalíciós prioritásokra épülő kormányprogramot illetően is, amely előrevetíti, mire is lesz képes igazából Szlovákia új kormánya. Az MKP OT továbbra is szorgalmazza a közös magyar politikai fellépést, mert hiszi és vallja, hogy közösségünk számára csak az összefogás adhat esélyt. A Most-Híd-dal való tárgyalással kapcsolatban kijelenti, hogy a tisztújító országos kongresszus által megválasztott új vezetés döntése alapján kerülhet sor. Ugyanakkor az MKP tárgyalásokat fog kezdeményezni a politikájával hasonló értékrendet valló ellenzéki parlamenti és parlamenten kívüli pártokkal. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?