Az időjárás a Ferrari ellen dolgozhat Monzában

Leclerc

A csütörtöki médianapon a Forma–1-es versenyzők még a múlt heti, tragikus spái hétvégéről beszéltek, azonban pénteken visszaültek az autókba, és igyekeztek gondolataikat a versenypályára és az Olasz Nagydíjra terelni. 

A monzai pálya papíron idén a Ferrari autóinak kedvez, hiszen a hosszú egyenesek miatt az olaszok ki tudják használni végsebességbeli tempóelőnyüket. Az időjárás azonban változást hozhat a hétvégén: vasárnapra hűvösebb körülmények várhatóak, ráadásul esőre is nagy az esély – ez pedig a Mercedes malmára hajthatja a vizet.

A pénteki első szabadedzés esőben, vizes pályán kezdődött, és többen is a körülmények áldozataivá váltak: Kimi Räikkönen, az Alfa Romeo versenyzője, majd Sergio Pérez, a Racing Point pilótája is autót tört. Később a Toro Rosso ifjonca, Pierre Gasly pördült meg, miatta is piros zászlós periódus lépett életbe. A versenyzőknek egyébként az előrejelzések szerint vasárnap is a péntekihez hasonló időjárásra kell majd számítaniuk, így fontos volt számukra, hogy ne spóroljanak a körökkel az edzéseken. Az első tréning végén, száraz pályán végül Charles Leclerc, a Ferrari pilótája volt a leggyorsabb, mögötte pedig a két McLaren, Carlos Sainz és Lando Norris végzett. 

A második szabadedzés is változó körülmények között zajlott: néha elállt az eső, néha újra rákezdett, ám többnyire száraz pályán körözhettek a pilóták. A délutáni gyakorlást is a Ferrari sztárja, Leclerc nyerte, mögötte ezúttal Lewis Hamilton végzett – ám hátránya mindössze 7 századmásodperc volt. A 3. pozícióban a Ferrari másik pilótája, Sebastian Vettel zárt 2 tizedmásodperces hátrányban. 

A harmadik szabadedzésen és az időmérőn a péntekitől eltérő, melegebb idő várható, ami izgalmakat jelenthet a hétvége további részére nézve.

 Berta Kitti, Monza

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?