Az észtek ellen is Bulgária lebeg a magyar válogatott szeme előtt

Szoboszlai.valogatott

A magyar labdarúgó-válogatott csütörtök este 19.30-tól Észtország ellen lép pályára felkészülési mérkőzésen a Puskás Arénában. Ez lesz Marco Rossi szövetségi kapitány ötvenedik találkozója a nemzeti csapat élén.

Az olasz szakember vezetésével 23 győzelmet, 10 döntetlent és 16 vereséget számlál a magyar válogatott, a kapitányi örökranglistán pedig a negyedik helyén áll Baróti Lajos (117), Sebes Gusztáv (69) és Mészöly Kálmán (61) mögött. A mérkőzés ennek ellenére nem az ünneplésről szól majd, elsősorban a bolgárok elleni hétfői találkozóra készülnek Szoboszlaiék. Az ellenfél kiválasztása ugyanis nem véletlen, a balti csapat hasonló játékstílust képvisel, mint Bulgária, ugyanúgy három védővel, öt középpályással és két támadóval áll fel, ezért taktikai szempontból hasznos lesz a találkozó.

Marco Rossira jellemző, hogy nem sok helyen változtat megszokott alapcsapatán, amelyből ezúttal hiányzik Gulácsi, Nagy Zsolt, Fiola, Schäfer és Styles, valamint Szalai Ádám pótlását sem sikerült még mégoldani. Erre a posztra pályázik a válogatottba először behívott Varga Barnabás, aki vezeti az NB I góllövőlistáját. Rajta kívül is avathat azonban újoncokat az 58 éves edző és stábja, ott van a keretben a már korábban is a válogatottal készülő lakszakállasi Mocsi Attila, vagy az Újpestből behívott Csoboth Kevin.

„Hosszú idő után újra együtt a csapat, úgy gondolom, mindenki nagyon várta már. A második meccsünk már tétmeccs lesz, előtte, a felkészülési mérkőzésen próbálunk majd azzal a taktikával játszani, amellyel a bolgárok ellen szeretnénk – nyilatkozta a válogatott hétfői sajtótájékoztatóján Bolla Bendegúz. – Kicsit más lesz a felállás az előző mérkőzésekhez képest, azokon ugyanis úgy mentünk ki, hogy papíron nem mi voltunk az esélyesek. Most viszont mi számítunk annak, de ennek nem hiszem, hogy nyomást kellene jelentenie” – tette hozzá a Grasshopper jobb oldali védőként és középpályásként is bevethető játékosa.

Az észtek ellen tehát nemcsak a taktikát, hanem az esélyesség érzését is el kell sajátítania a magyar csapatnak. A két válogatott 2018-ban a Nemzetek Ligája C divíziójában találkozott legutóbb egymással, idegenben 3:3 lett az eredmény, Budapesten pedig 2:0-ra nyertek a magyarok. Abból az öt gólból hármat Szalai Ádám, egyet Nagy Dominik jegyzett és csupán egy gólszerző, Willi Orbán van ott most is a keretben. A Leipzig védője akkor Kalmár Zsolt szögletét bólintotta a kapuba. A DAC középpályására annak ellenére, hogy a legutóbbi két bajnokin nem volt ott a kezdőben, számítanak a nemzeti csapatban.

„A bolgárok elleni, hétfői Európa-bajnoki selejtezőre készülünk. Bár az még nem lesz sorsdöntő, de szeretnénk jól rajtolni. Éppen ezért az észtek ellen ki akarunk próbálni bizonyos új elképzeléseket a gyakorlatban” – mondta szerdán Marco Rossi, aki azt is hozzátette, hasonló kezdőt fog pályára küldeni, mint amit hétfőn szeretne, valamint már előre tervezett cseréi is vannak, mivel nem akarja túlterhelni a játékosokat.

A mérkőzés a Puskás Arénában az osztrák Walter Altmann sípjelére indul majd el, a találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?