Az érsekújvári U19 tornagyőzelme

ujvar
Érsekújvár |

A helyi FKM tizenkilenc évesei sikerével végződött az Érsekújvári Területi Labdarúgó-szövetség által lebonyolított teremfocitorna. A trófeát elhódító alakulat a döntőben hatalmas küzdelem után 1:0 arányban fektette két vállra a szintén jó erőkből álló nagysurányiakat.

A pályára lépők zöme nehezményezte, hogy az egyes mérkőzések időtartamát mindössze tíz percben szabták meg a szervezők. „Ha egy belevaló csapat rögtön az elején vezetéshez jut, fogadhatunk rá, hogy az ellenfél nem lesz képes még egyenlíteni sem az idő rövidsége miattˮ – nyilvánította ki nemtetszését egy tekintélyes szakvezető. A későbbi fejlemények sajnos igazolták őt.

Bár a részt vevő kollektíváknál sok hiányosság is felszínre került, a játékosok igyekezete mindenféleképpen bizakodásra adhat okot. 

„Az egyes találkozók igazi kedvcsinálónak bizonyultak a tavaszi idény közelgő rajtja előtt. A fiatalok lendületesen és ötletesen játszottak, a szurkolók tapssal jutalmaztak minden pontos passzt és üdvrivalgással fogadtak valamennyi góltˮ – állapította meg Erika Barus, a területi szövetség titkára.

A tornagyőztesen kívül jó benyomást keltettek a nagysurányiak, a nagykériek, a bényiek, a gyarakiak és az FKM U17-es csapata is, visszafogottabban szerepeltek viszont a komjátiak, a bánkesziek, a szímőiek és a zsitvabesenyőiek. Elítélendő, hogy a szímőiek és a gyarakiak megmérettetésén elszabadultak az indulatok és kisebb dulakodásra is sor került.

„Gratulálok a fiúknak. Sajnos a tizennyolc tagú keretből mindössze nyolc épkézláb játékos állt rendelkezésemre, és az edzések hiánya miatt kezdetben nehezen tudtunk ráhangolódni a meccsekre. A klubvezetés nem egy alkalommal mostohagyermekként kezeli a korosztályos labdarúgást. A közelmúltban számtalanszor előfordult, hogy a bajnoki előtt egy-két órával szereztem tudomást arról, hogy védenceim közül néhányan a felnőttcsapatot voltak kénytelenek kisegíteni. A tavaszi idényben sok mindent másként kell folytatnunk, hiszen a nyugat-szlovákiai III. liga negyedik helyén telelünk és mindössze hat ponttal vagyunk lemaradva az éllovas krakoványiaktólˮ – nyilatkozta lapunknak Norbert Čoknay, a tornagyőztes érsekújvári FKM U19-es csapatának edzője, aki játékosként a Ferencváros és a Siófok csapatában is szerepelt.

Érdekes

IFIK TEREMTORNÁJA AZ ÉRSEKÚJVÁRI TERÜLETI LABDARÚGÓ–SZÖVETSÉG ELNÖKÉNEK SERLEGÉÉRT

Mérkőzés a 3. helyért: Nagykér–Gyarak 0:0, büntetőkkel 3:4. Döntő: FKM U19–Nagysurány 1:0, g.: Dragúň.

Díjazottak – legjobb kapus: Száraz Frederik (Nagykér), legjobb mezőnyjátékos: Denis Turan (Nagysurány), legjobb góllövő: Dominik Mráz (FKM U17). 

A tornagyőztes csapat tagjai: Peter Siva, Filip Pécsi, Daniel Ladek, Matúš Černák, Dominik Karol Segéň, Erik Brezík, Jakub Čurlej, Pastorek Ádám. Edző. Norbert Čoknay.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?