Az érsekújvári hokisok nyeretlenek maradtak a playoffban

hoki

6:3-as vereséget szenvedtek az alapszakaszgyőztes zólyomiak ellen az érsekújváriak a jégkorong Tipos Extraliga negyeddöntőjének negyedik mérkőzésén, ezzel 4:0-ra elveszítették a sorozatot.

Pedig a széria remekül indult az érsekújváriak számára: az első meccs első harmadában kapujához szegezték a riválist, de pechükre csak egyetlen helyzetet értékesítettek. A közel kéthetes pihenő után jégre lépő zólyomiak a második harmadban már elkapták a ritmust, és épp annyival voltak jobbak, ami a 3:2-es győzelmükhöz kellett. Ráadásul az érsekújváriak sérülés miatt elveszítették egyik legjobbjukat, Steven Iacobellist. Ennek ellenére a második meccs 55. percéig (1:1) bármelyik oldalra billenhetett volna a mérleg nyelve, végül a picit veszélyesebb hazaiak nyertek 4:1-re.

A több nagy név a zólyomi oldalon (olyan stabil válogatottakkal, mint Puliš, Viedenský, Bondra vagy Mikúš) ekkor még nem mutatkozott meg – csak a harmadik meccsen, melyet épp az említettek góljaival nyertek meg 4:2-re a vendégek, immár Érsekújvárban. 

18 órával később, ma így csak az volt a kérdés, megnyújtják-e még a zöld-fehérek a negyeddöntős sorozatot.

Láthatóan ez volt a tervük, Holenda a kék vonalon felsorakozott csapattársai előtt elkorcsolyázva három üvöltéssel próbálta növelni a harci szellemet. A kora délutáni időpont ellenére frissen is kezdtek a hazaiak, de ismét hadilábon álltak a helyzetek értékesítésével. Az első harmad második felében aztán kiegyenlítődött a játék, inkább a zólyomiak próbálkoztak. Fölényük a 12. percben érett góllá Kelemen révén (0:1).

A második harmad elején néhány percig tanakodott a bírói négyes, míg büntetőt és kétperces kiállítást ítélt az érsekújváriak ellen. Zuzin belőtte (0:2), ám az előny alatt a csapatkapitány Jurík szép egyéni akció után szépített (1:2). Mire azonban a hazaiak fellélegezhettek volna a hátrány után, már 5 az 5 elleni játékban, egy végsőkig kijátszott helyzet végén Tibenský ütött gólt (1:3). Az adok-kapok tovább folytatódott, Okoličány szépített (2:3). Az események kellő mértékben felrázták a hokisokat, végre megjelent a jégen a playoffra jellemző tűz. (Nem mintha a két kabalafigura, Attila, a bika és Zvolimír lovag parolázásában bármi kivetnivaló lett volna). A nagy akarásban a zólyomiak támadásban hoztak össze egy kiállítást, mégis ők ütöttek újabb gólt (Nuutinen, 2:4). A 37. percben pedig el is döntötték a meccset (McPherson, 2:5). Az érsekújváriak még szépítettek (Jurík), de érdemben már nem tudtak változtatni a találkozón, a hajrában Kelemen állította be a 6:3-as végeredményt. 

A vereséggel a zöld-fehérek 4:0-ra alulmaradtak a szériában, az érettebb, jobb csapattal rendelkező zólyomiak jutottak az elődöntőbe.

„Jól játszottunk ma, nem foglalkoztunk azzal, hogy hányadik meccset játsszuk. Sajnos több hibát követtünk el, mint korábban, az ellenfél pedig jó csapat, és kihasználta azokat. De tükörbe tudunk nézni a vereség után is – mondta Majoross Gergely, az érsekújváriak vezetőedzője. – Lényegében az volt a célunk, hogy bejussunk a playoffba, ami sikerült, így jónak mondható a szezon. Egy topcsapat ellen már kell egy olyan plusz a továbbjutáshoz, ami belőlünk hiányzott. Persze jobb lett volna egy-két meccset megnyerni, de a zólyomiak jobbak, megérdemelten jutottak tovább.” 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?