Az eltiltott Bayo nélkül a szerediek ellen

Kalmár Zsolt

A DAC futballcsapata szombaton délután (14.00) a vártnál lényegesen jobban szereplő újonc szerediek ideiglenes nyitrai otthonában játszik a Fortuna Liga 18. fordulójában. Az eltiltott Vakoun Issouf Bayo nélkül pályára lépő sárga-kékek győzelemmel akarják zárni az őszi idényt.
 

A dunaszerdahelyiek a hét közben tartották a karácsonyváró ünnepséget, amelyen a szurkolók szavazatai alapján kihirdették az őszi idény legjobb játékosát és az idei év legszebb DAC-góljának szerzőjét. 
A drukkerek szerint csakúgy, mint tavaly 541 ponttal Kalmár Zsolt lett az őszi szezon legjobbja. A második helyen Vida Kristopher (338), a harmadikon Eric Davis (246) végzett.


„Nagyon örülök, hogy ismét én lettem az ősz legjobbja, de szerintem több csapattársam, mint például Davis, Vida Krisz, Šatka, Huk és Bayo is kiemelkedőt nyújtott. Bármelyikük megérdemelte volna az elsőséget” – nyilatkozta a 23 éves, magyar válogatott Kalmár Zsolt a DAC honlapjának. 


A 2018-as Év gólja szurkolói ankétot Vakoun Issouf Bayo nyerte, mögötte Ľubomír Šatka és az U19-es csapatban játszó Kelemen Marko végzett. 271-en szavaztak Vakoun Issouf Bayo parádés emelésére a novemberi, rózsahegyi bajnokiról. Ľubomír Šatka októberi, a DAC– Zlaté Moravce bajnoki mérkőzésen lőtt távoli bombagóljára 232-en, míg Kelemen Marko poprádiak elleni összecsapáson elért szemfüles találatára 146-an voksoltak. 


Bayo örömébe azonban üröm is vegyült, mert tegnap kiderült, hogy a Szlovák Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága eljárást indított ellene. A DAC csatára a legutóbbi, a zsolnaiak elleni idegenbeli mérkőzésen követett el szabálytalanságot: egy párharc végén Bayo a könyökével megütötte a hazaiak játékosát, aki az esetet követően a földre is került. Az elefántcsontparti támadó akkor egy sárga lappal megúszta, de a fegyelmi bizottság vizsgálatot indított ellene. Így Vakoun Issouf Bayo kihagyja a szombati meccset, és a végleges büntetéséről a jövő csütörtökön döntenek. 


Nem várnak könnyű összecsapást a dunaszerdahelyiek az ötödik helyen álló szerediek ellen. „Nagyon nehéz mérkőzésre számítok Nyitrán, hiszen a Dunaszerdahelyen elszenvedett 5:0-s vereséget követően a feljavult szerediek már csak nagyon kevésszer hagyták el vesztesen a pályát. A saját játékunkat kell nyújtanunk, és akkor miénk lehet a három pont. Bízom benne, hogy fantasztikus szurkolóink besegítenek” – jelentette ki Kalmár Zsolt. 


A sárga-kékek nyolc idegenbeli mérkőzésükből négyet megnyertek, kétszer döntetleneztek, és kétszer vereséget szenvedtek (Slovan 2:3, Michalovce 1:2).


Az élvonalban eddig mindössze egyszer találkozott a két csapat, szeptember elsején a MOL Arénában, szakadó esőben a DAC 5:0-ra lelépte riválisát. Ezután edzőcsere történt az újoncnál, Michal Gašparíkot a Karel Stromšík, Lérant Péter kettős váltotta fel, azóta hatszor nyertek (többek között a rózsahegyiek, a nyitraiak és a nagymihályiak ellen is begyűjtötték a három pontot), háromszor döntetleneztek, és csak háromszor kaptak ki. Ideiglenes otthonukban hatszor győztek, egyszer remiztek, és csak a Podbrezovától szenvedtek vereséget (1:2).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?