Az éllovas első tavaszi veresége

Pozsony. A bajnokság szombat–vasárnapi mérkőzéseinek érdekessége volt, hogy a listavezető zsolnaiak elszenvedték tavaszi első vereségüket, otthonukban kaptak ki az új tréner által irányított Intertől. Továbbra sem megy a játék a Petržalkának, hazai pályán három pontot vesztettek, 12 meccs után ez volt az első vereségük.

Marek Mintál (jobbról), a zsolnaiak középpályása megcélozza az Inter kapujátTASR-felvétel Rekord nézősereg előtt került sor a forduló slágermérkőzésére, a Žilina–Inter összecsapásra. Már a 7. percben Marek Bažík a kapufát találta el, de később a vendégek vették át a találkozó irányítását, s a 26. percben Gerich rafinált lövéssel megszerezte a pozsonyiak vezetését. A félidő hajrájában Mintál ugyan egyenlített, de fordulás után az Inter három góllal szúrta meg a hazaiakat. Sok gondot okozott a zsolnai védelemnek a gyors Lembakoali, aki a 49. percben beverekedte magát a kapu előterébe, átjátszotta Rzeszotót, a labdát azonban Mičovič pofozta a hálóba. Nem sokkal később a közép-afrikai labdarúgó könnyedén elfutott Čvirik mellett, s belőtte csapata harmadik gólját. Utána Sninský módosíthatta volna az eredményt, ám egyszer sem tudta bevenni Hýll kapuját. A 78. percben Čišovský helyezett lövéssel növelte az Inter előnyét, és végérvényesen eldöntötte a találkozó sorsát. A 89. percben Nemec állította be a meccs végeredményét.

A Petržalka sokáig nem tudott mit kezdeni a fegyelmezetten játszó rózsahegyiekkel. Ezért érdektelen és kevésbé izgalmas volt az első 45 perc. A fordulás után aztán rögtön két nagy helyzet adódott a csapatok előtt. A 47. percben Hazucha közelről Čobej kapus lábát találta el, kilenc perc múlva Hellebrand fejesét Mucha kapus nagy bravúrral hárította. Miután a ligetiek három szöglet után sem tudtak eredményesek lenni, jött a büntetés: Hazuchát üresen hagyták a tizenhatoson belül, s a játékos közelről szerzett vezetést. A 82. percben Dirnbach szögletrúgás után a hálóba emelte a labdát. Utána a rózsahegyi védelem komoly hibát vétett, a labda Benčíkhez került, aki hét méterről biztosan lőtt a hálóba. Ez a gól későn jött, a hazai csapat már nem tudott egyenlíteni, így 12 veretlen meccs után elszenvedte első vereségét.

Minden jel arra vallott, hogy a kassaiak elkönyvelik első tavaszi győzelmüket a Trenčín ellen. Egyértelműen fölényben futballoztak, főleg Zvara lövései jelentettek gondot a vendégek kapusának, majd Tomovčík lövését blokkolták a védők. Állandóan a vendégek tizenhatosa előtt zajlott a játék, Lelkeš fejesét a kapufa állította meg, a lepattanó labda a gólvonal előtt pattogott, de a kassaiak közül senki sem volt képes a hálóba juttatni. Később ismét Lelkeš szerezhetett volna gólt, majd Rataj, mindkettőjük lövése elkerülte a kaput. A második játékrészben is állandóan tűz alatt tartották a hazaiak ellenfelük kapuját, de gólt nem és nem tudtak elérni. A Trenčín, amely elsősorban a védekezéssel törődött, először a 81. percben került a hazaiak tizenhatosa elé, ekkor Novotný visszarántotta a kiugró Stašt, s ezért a bíró kiállította. A trencséniek góllal koronázták emberfölényüket, egyetlen lövésük utat talált Kobr hálójába, Konečný löketét nem tudta védeni a kassai kapus. A rájátszásban még Tomovčík egyenlíthetett volna, de nem találta el a kaput.

Jól kezdődött a mérkőzés a Dubnica számára, már a 8. percben Greguška szögletrúgása után Straka az eperjesiek hálójába talált. Szépen futballoztak a vendéglátók, de a félidő hajrájában az eperjesiek két góllal átvették a vezetést. Az elsőt büntetőből szerezték, a másodikat pedig úgy, hogy a védők nem tudták semlegesíteni Dicet, aki elegáns lövéssel szerezte meg csapatának a vezetést. A fordulás után határozottabban játszott a hazai együttes, mindenáron az egyenlítésre tört, s ez sikerült is neki. Fölénye egyre jobban fokozódott, s amikor a 72. percben kiállították az eperjesi Stašt, levegőben lógott a dubnicaiak harmadik gólja. Tíz perc után be is következett, Suchý akciója után a fiatal Straka állította be a végeredményt.

A bajnokság állása:

1. Žilina 24 15 4 5 41:25 49

2. Petržalka 24 10 11 3 43:26 41

3. Ružomberok 24 11 6 7 34:23 39

4. Inter 24 10 8 6 37:26 38

5. Slovan 24 9 8 7 29:25 35

6. Púchov 24 9 7 8 29:25 34

7. Trenčín 24 9 7 8 30:33 34

8. Dubnica 24 4 7 13 22:38 19

9. Prešov 24 4 6 14 24:41 18

10. FC Košice 24 2 10 12 18:45 16

A következő forduló párosítása: Inter–FC Košice, Trenčín–Slovan, Ružomberok–Žilina, Prešov– Petržalka, Púchov–Dubnica.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?