Az élen a helyzet változatlan

A zsolnaiak szenci döntetlenje után a ligetiek a táblázat élére ugorhattak volna, de nem ugrottak. Az Artmedia hiába játszott több mint egy félidőn át emberelőnyben, csak egy pontot tudott szerezni Besztercebányán.

A hétvége legkatartikusabb pillanata: labda a hálóban, Vrána a tribünön – a Nitra a cseh légiós utolsó percben lőtt góljával győzte le a SlovantSITA-felvételekA vendégek Oravec két góljával kétszer is vezettek, de az idénynyitó előtt rendkívül magabiztos Vladimír Weiss vezetőedző végül savanyú képpel nyilatkozott – csalódottságról, fejekben keresendő hibákról, száraz mezekről beszélt. „Poljovka kiállítása után furcsa módon nem mi kerültünk lelki fölénybe, hanem az ellenfél kapta össze magát. Néhány játékosban mélyen csalódtam, itt már az is probléma, hogy kinek mennyire akaródzik futni! Olyan nincs, hogy egy bajnoki meccs után valaki száraz mezben jön le a pályáról! Talán mégsem vagyunk olyan jók, mint hittük” – ostorozta csapatát Weiss, de sietett hangsúlyozni, az Artmedia célja még mindig a bajnoki győzelem, még akkor is, ha a zsolnaiak szenci megingását most nem büntették.

A listavezető így fellélegezhetett, de még inkább fellélegezhettek a szenciek, mert bár edzőjük, Branislav Kriška a szezon előtt azt állította, számára a döntetlen vereséggel ér fel, azért a bajnok ellen bizonyára másképp gondolja.

Az utolsó helyezett trencséniek négy idegenlégióssal a kezdőcsapatban egy öngóllal – vezettek Dubnicán, de csak 14 percig, s a meccset végül nem egy trencséni, hanem egy dubnicai idegenlégiós döntötte el. Az a Seye, aki a felkészülés során egy gólt sem lőtt, két találatával megfordította a mérkőzést.

Egy gól is elég volt a három ponthoz a kassaiaknak, akik a rózsahegyieket verték meg, így most Ján Kozák edző sem bocsátkozott földrajzi elemzésekbe (vajon Rózsahegy város-e vagy falu), csak örült a győzelemnek.

Marek Ujlaky ellenfélként tért vissza Nagyszombatba, ám a ViOn játékosaként nem tett csodát: a Spartak már az első negyedóra után négy góllal vezethetett volna, és végül 2:0-ra simán győzött.

Nyert a Nitra is – de nem annyira simán, Pavel Vrána a 90. percben lőtte a győztes gólt a Slovan ellen, a hetedik mennyországba repítve ezzel négy és félezer nézőt. Boris Kitka, a Slovan edzője pedig értetlenkedett: felfoghatatlan, miért kapott ki a csapata, mikor remekül felkészült a találkozóra, s az egész meccsen át kiválóan koncentrált – kivéve az utolsó tíz percet… (ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?