Az Arsenal új rekordja

Pozsony. Angliában az esélyes csapatok hozták a meccseiket. Tegnap este az Arsenal új csúcsot könyvelhetett el: 42. meccsén maradt veretlen. Csehországban jó BL-főpróbát tartott a Sparta, a prágaiak ötöt rúgtak az Opavának.

Anglia

A szerdai, skótok elleni válogatott összecsapáson megsérült Torghelle Sándort nélkülöző Crystal Palace hazai pályán 3:1-es vereséget szenvedett az Evertontól. A Chelsea egy újabb – ezúttal a Birmingham City volt az áldozat – sikerrel folytatta, míg a Southampton fordulatos összecsapáson verte a Blackburnt. A Premier League londoni újonca remekül kezdett hazai bemutatkozó mérkőzésén, és Hudson révén már a kilencedik percben megszerezte a vezetést. Nem sokáig örülhettek a vezetésnek a Kristálypalota drukkerei, hiszen a vendég liverpooliak dán „Terminátora”, Thomas Gravesen büntetőből egalizált az első félidő feléhez közeledve. A nem éppen gólerősségéről elhíresült tar skandináv aztán a második félidőben is megzörgette az argentin Speroni hálóját, a hazaiakon pedig az sem segített, hogy Clattenburg játékvezető a skót válogatott védőt, Gary Naysmith-t a második 45 perc derekán kiállította, sőt, Marcus Bent emberhátrányból még is növelni tudta a Stolverkosok előnyét. Az első körben a Manchester United ellen diadalmaskodó Chelsea ezúttal a nagyratörő terveket szövögető Birmingham City otthonából hozta el a három pontot, egy remek csere eredményeként (Joe Cole, öt perccel pályára lépését követően mattolta Maik Taylort). A hazaiak játékához ezúttal nem tudott túl sokat hozzátenni a nyáron éppen a rivális londoni Kékektől érkező két játékos, Grönkjaer és Melchiot. Parádés mérkőzést vívott egymással a Southampton, valamint a tavalyi év vesszőfutását feledtetni kívánó Blackburn. A Szentek az első félidőben előnyhöz jutottak az egykori gólkirály, Kevin Phillips révén, azonban a második játékrészben a Rovers skót tengelyének mindkét vége, Ferguson és Dickov is betalált, így fordítottak Sounessék. A svéd válogatott Svensson parádés góllal hozta vissza a hazai reményeket, James Beattie pedig – egy erősen vitatható szituációt követően megítélt büntetőből – a hajrában kicsikarta a győzelmet Paul Sturrock csapatának.

2. forduló: Manchester United–Norwich 2:1, góllövők: Bellion (32.), Smith (50.), illetve McVeigh (75.); Birmingham–Chelsea 0:1, g.: Cole (68.); Charlton–Portsmouth 2:1, g.: Euell (23.), Unsworth (87. – öngól) ill. Berger (53.); Crystal Palace–Everton 1:3, g.: Hudson (9.), ill. Gravesen (19., 62.), Bent (82.); Fulham–Bolton 2:0, g.: Cole (5., 82.); Southampton–Blackburn 3:2, g.: Phillips (32.), Svensson (74.), Beattie (90. – 11-esből), ill. Ferguson (50.), Dickov (68.); Liverpool–Manchester City 2:1, g.: Baroš (48.), Gerrard (75.), ill. Anelka (45.); Newcastle–Tottenham 0:1, g.: Atouba (51.); West Bromwich–Aston Villa 1:1, g.: Clement (38.), ill. Mellberg (4.); Arsenal–Middlesbrough 5:3, g.: Henry (25., 90.), Bergkamp (54.), Pires (65.), Reyes (66.), ill. Job (43.), Hasselbaink (50.), Queudrue (53.).

Csehország

Az élre ugrott a Sparta. A prágai csapat szinte szétlőtte az Opavát. Főleg a három gólt szerző Milan Pacanda jóvoltából. ,,Remélem, szerdán, a Ferencváros elleni Bajnokok Ligája-meccsen is lövök egy-két gólt” – mondta jókedvűen a találkozó után a Brünnből igazolt csatár. Továbbra is gyengélkedig a másik prágai gárda, a Slavia. Ismét kikapott, igaz, most Olomoucban úgy, hogy két kiállítás miatt kilencen fejezték be a találkozót. Az olmütziek mindkét gólját a szlovák Ľuboš Reiter lőtte. Megszerezte első győzelmét ebben az idényben a bajnoki címvédő Ostrava csapata.

3. forduló: Liberec–Příbram 2:0, góllövők: Rychlík (40. – öngól), Hodúr (53.); Sparta–Opava 5:1, g.: Pacanda (4., 7., 85.), Homola (84.), Koubský (90.), ill. Batista (15.); Olomouc–Slavia 2:1, g.: Reiter (74., 89.), ill. Piták (8.); Ostrava–České Budějovice 2:0, g.: Zúbek (38.), Lička (56.); Zlín–Blšany 0:0; Jablonec–Drnovice 1:0, g.: Smíšek (70.); Ml. Boleslav–Teplice 0:0,

Ausztria

6. forduló: Innsbruck–Sturm 2:1; Grazer AK–Pasching 2:1; Rapid Wien–Mattersburg 3:0; Salzburg–Admira 4:2.

Belgium

3. forduló: Beveren–Anderlecht 0:1; Gent–Mons 2:1; Charleroi–Westerlo 0:1; Lierse–Beerschot 2:0; Mouscron–St. Truiden 4:0; Oostende–FC Bruges 1:2; Cr. Bruges–St. Liége 1:3; Strombeek–La Louviere 1:1.

Franciaország

3. forduló: Nice–Marseille 1:1; Sochaux–Auxerre 1:2; Istres–Lens 0:2; Toulouse–Paris SG 2:1; St. Etienne–Strasbourg 1:1; Bastia–Ajaccio 1:0; Rennes–Nantes 1:0; Caen–Monaco 1:0; Lille–Bordeaux 0:0.

Hollandia

2. forduló: Arhneim–Groningen 1:0; Den Haag–Nijmegen 1:2; Eindhoven–Alkmaar 5:1; Heerenveen–Roda Kerkrade 3:4; Waalwijk–Twente 1:0; Tilburg–Feyenoord 0:4; Ajax Amsterdam–Breda 6:2; De Graafschap–Den Bosch 1:1; Utrecht–Roosendaal 5:1. (at)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?