Az Arsenal nyerte az angol Szuperkupát

<p>Az FA Kupa-győztes Arsenal nyerte az angol labdarúgó Szuperkupát, mivel a trófeáért kiírt vasárnapi mérkőzésen 3-0-ra legyőzte a bajnoki címvédő Manchester Cityt a Wembley Stadionban.</p>

A szigetországi szezont megnyitó összecsapáson az Arsenal végig fölényben futballozott, s bár a manchesteriek előtt is adódtak lehetőségek, riválisuk jóval hatékonyabban játszott, így megérdemelten nyerte meg a találkozót, amelyet több mint 71 ezer néző látott a helyszínen.    Az Arsenal a spanyol Santi Cazorla góljával szerezte meg a vezetést a 21. percben, majd még a félidő lefújása előtt megduplázta előnyét, egy szép támadás végén ugyanis a 42. percben Aaron Ramsey volt eredményes. A kupa sorsa a 61. percben gyakorlatilag eldőlt, akkor a szünetben beálló francia Olivier Giroud talált a City kapujába.    Ezen a mérkőzésen debütált Angliában a nyári brazíliai világbajnokságon már alkalmazott úgynevezett eltűnő spray, amely a játékvezetőt segíti abban, hogy a szabadrúgások esetén kijelölje a sorfal helyét és betartassa az előírt távolságot. Az eszközt a Premier League jövő hétvégén rajtoló idényében is használják majd a bírók. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?