Az Aranylabda – számokban és grafikonokon

Az Aranylabda – számokban és grafikonokon

<p>Összesen 18 ország focistája nyerte el. 1956-tól osztják ki a legjobb játékosnak, magyar győztes is volt. Érdekességek az Aranylabdával kapcsolatban &ndash; infografikákon.&nbsp;</p>

Eddig 18 ország labdarúgója nyerte el az Aranylabdát, a legtöbbször német és holland győzelmet hozott a szavazás. A legtöbb aranylabdás focistája Németországnak (5) van.

 

A legtöbb Aranylabda-díjat az FC Barcelona játékosai nyertek (10), ebből négyet Lionel Messi nyert. A legtöbb díjazott játékosa a Juventusnak (7) van, itt egy triplázó van, Michel Platini személyében.

 

Tíz olyan játékos van, aki legalább kétszer elnyerte a legrangosabb egyéni focidíjat. Lionel Messi négyszer győzött – ráadásul zsinórban –, ezzel abszolút csúcstartó. Mivel az argentin zseni csak 26 éves, még bővítheti gyűjteményét. A 2013-as győztes Cristiano Ronaldo második Aranylabdáját kapta. A portugál februárban lesz 29 éves, a következő években még ő is nyerhet. Cristiano Ronaldo egyébként a legpechesebb játékosok közé tartozik: négyszer is második lett (egyszer Kaká, háromszor Messi mögött).

 

Idén viszonylag kicsi volt a különbség az első három játékos között. Meglepetésre Lionel Messi a korábban győztesnek titulált Franck Ribéryt is megelőzte. Egy éve Messi a voksok 42 százalékát gyűjtötte be, két éve pedig a 48 százalékát. 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?