Az angolok lenullázták Dániát

Szogvipo/Niigata. Ahogy az várható volt, a német és az angol válogatott bejutott. A negyeddöntőbe. Az előbbi szoros meccsen nyert Paraguay ellen, míg a szigetországiak lenullázták a dánokat.

A magabiztosan kezdő angolok a dán kapus hibája után már az ötödik percben vezetést szereztekReuters-felvétel NYOLCADDÖNTŐ

Németország–Paraguay 1:0 (0:0.)

Góllövő: Neuville (88.). Játékvezető: Batres (guatemalai), 25 000 néző. Sárga lap: Schneider, Bauman, Ballack, Acuna, Cardozo. Piros lap: Acuna (91.). NÉMETORSZÁG: Kahn–Frings, Rehmer (46. Kehl), Linke, Metzelder (60. Baumann)–Schneider, Jeremies, Ballack, Bode–Neuville (93. Asamoah), Klose. PARAGUAY: Chilavert– Arce, Gamarra, Ayala, Caniza, Caceres–Struway (90. Cuevas), Acuna, Bonet (84. Gavilan)–Gardozo, Santa Cruz (29. Campos). Izgalommentes első félidőt hozott a találkozó, mindkét csapat a védekezésre összpontosított. A németek Jancker nélkül léptek pályára, a csatárt Neuville helyettesítette. A németek előtt adódott több helyzet, de lövéseik elkerülték a kaput. Nagy lehetőség kínálkozott a paraguayiaknak a 36. percben: Chilavert végzett el egy szabadrúgást, a lepattanó labda Ayala elé került, a s ő 9 méterről a kapu fölé küldte. A szünet után a németek határozottabban kezdtek támadni, ám ezúttal sem találták el a kaput. Már úgy tűnt, hogy gól nélkül végződik az összecsapás, mert a hajrában mindkét csapat elsősorban a hárítással törődött,. de két perccel a meccs befejezése előtt Schneider elfutott a jobb oldalon, beadott, és Neuville helyezett lövéssel megszerezte a találkozó egyetlen gólját. Ahogy már említettük, alacsony színvonalú mérkőzésen egyik csapat sem kockáztatott, de azt elmondhatjuk, hogy a németek aktivitásukkal megérdemelten harcolták ki a továbbjutást. Ellenfelük a negyeddöntőben a Mexikó–USA mérkőzés jobbika lesz. Egyébként a németek eddigi 15 vb-szereplésük során 14-szer jutottak be a legjobb nyolc közé.

Anglia–Dánia:0 (3:0)

Góllövők: Ferdinand (5.), Owen (22.), Heseky (44.). Játékvezető: Merk (német), 43 000 néző. Sárga lap: Mills, Töfting. ANGLIA: Seeman–Mills, Ferdinand, Campbell, A. Cole–Beckham, Butt, Schules (48. Dyer), Sinclair–Heskey (69. Sheringham), Owen (46. Fowler). DÁNIA: Sörensen–Helveg (7. Bögelund), Henriksen, Laursen, N. Jensen–Gravesen, Töfting (58. C. Jensen), Grönkjaer–Sand, Rommedahl, Tomasson. A magabiztosan kezdő angolok a dán kapus hibája után gyorsan vezetéshez jutottak, majd taktikusan átadták a kezdeményezést ellenfelüknek. Morten Olsen együttese azonban pontatlanul játszott, így esélye sem volt az egyenlítésre. Az első játékrész közepén Michael Owen szép mozdulattal növelte az előnyt, s ez végképp megnyugtatta a szigetországiakat. A másik liverpooli csatár, Heskey találata gyakorlatilag el is döntötte a továbbjutást. Meg kell mondanunk, az első félidőben egyértelműen jobbak voltak az angolok, egységesebb csapat benyomását keltették, s a támadások során minden sikerült nekik. A második játékrész már izgalommentes volt, mert a dánok sorozatos támadásai kevés veszélyt jelentettek. Anglia labdarúgói kényelmesen futballoztak, már a negyeddöntőre tartalékoltak; igaz néha eljutottak az ellenfelük kapujáig, ekkor főleg Beckham veszélyeztetett. Az angolok a Brazília–Belgium mérkőzés továbbjutójával játszanak pénteken 8.30 órakor.

A MAI MŰSOR

8.30: Mexikó–Egyesült Államok. Játékvezető: Melo Pereira (portugál). A két csapat eddigi mérlege: 43–28–7–8.

13.30: Brazília-Belgium. Játékvezető: Prendergast (jamaicai). A két csapat korábbi mérkőzései – 1963: Belgium– Brazília 5:1, 1965: Brazília– Belgium 5:0, 1988: Belgium– Brazília 1:2.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?