Augusztus 31-én Peredi Tízes futóverseny

futás

Augusztus 31-én, szombaton délután kerül sor a hagyományos peredi futóversenyre, amely az eddigieknél jóval színvonalasabbnak ígérkezik. Zilizi Gyula önkormányzati képviselővel, a viadal főszervezőjével beszélgettünk.

Miért vállalkozott a verseny megrendezésére?
Magam is rendszeresen járok futóversenyekre, megörültem, amikor három éve Baranyai Tímea életre hívta községünkben a Nyárfutót, amely nagyon sikeres volt. Folytatni szeretném azt, amit Tímea elkezdett, nagyon hálás vagyok neki, hogy átadta a tapasztalatait. Rajta kívül Jósvai Judit, Bende Norbi, Barczi Szilárd is sokat segít a szervezésben, Czuczor Kriszti is szintén igyekezett segíteni. Kapcsolatban vagyok a legjobb szlovákiai hosszútávfutóval, az Udvardi Švajda Gáborral, aki hasznos tanácsokkal lát el, s remélem, ha ideje és a versenynaptára engedi, eljön a versenyre.

A korábbi évekhez képest milyen változások lesznek?
Elsősorban változik a helyszín, a Telektó melletti terület helyett a futballpálya ad otthont a versenynek. Zuhanyzók, öltözők és mosdók állnak majd a futók rendelkezésére. Megváltoztattuk a távokat is, a nők és a férfiak egyaránt öt és tíz kilométeres távot teljesítenek, a fő szám az utóbbi lesz, ezért Peredi Tízes a viadal hivatalos elnevezése. Felfújható rajt-cél kapu várja majd a futókat. Eddig manuálisan mértük az időt, most egy futóversenyekre szakosított cég végzi majd számítógépes technikával az időmérést, minden futó chipet kap, s a célba érkezéskor már tudja, milyen eredményt ért el. A versenyzők rajtszámra, chipes időmérőre, a célban frissítőre, gravírozott emlékéremre és tombolajegyre jogosultak. A chip a verseny után visszatérítendő. Az első három helyezett serleget kap, a 10 kilométeres női és férfi kategória abszolút győztese hétvégi wellness utalványt nyer. Értékes ajándékokat lehet a nyerni a tombolán, egyebek mellett kerékpárt és helikopteres repülést is.

Hány kategória lesz a felnőttek részére?
A nők és a férfiak is három kategóriában versenyeznek, az elsőbe a 16–39, a másodikba a 40–49 év közöttiek tartoznak, a harmadikat pedig az 50 év felettiek alkotják.

És a gyermekeknek?
Azt szeretnénk, hogy minél többen szeressék meg a futást, ezért hat kategória lesz a számukra: 2–3 év: 50 m, 4–5 év 100 m, 6–7 év: 200 m, 8–10 év: 450 m, 11–13 év: 600 m, 14–15 év 900 m. Az indulás ingyenes, a gyermekekre a célba érkezéskor érem és fagylaltra jogosító utalvány vár.

Mennyi a nevezési díj?
A gyermekfutás és a 60 év feletti résztvevők számára a verseny ingyenes. Felnőtt kategóriában a peredi lakosoknak 3 euró, a többieknek 7 euró (online nevezés esetén), 10 euró a helyszínen.

Hány futóra számít?
A Nyárfutón általában százan indultak, bízom benne, hogy ez a szám megduplázódik. Este zenés szórakozással ér véget a futóverseny.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?