Átmenetileg Szélesi veheti át Storck helyét

Budapest.

Budapest. Bernd Storck és a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) közös megegyezéssel szerződést bontott kedd este, így a német szakember a szö-vetségi kapitányi és a sport-igazgatói posztról is távozott.

Egy hét a keresésre

Az MLSZ elnöksége kedden felkérte Csányi Sándor elnököt, hogy tárgyaljon a szövetségi kapitányi jelöltekkel. Ha október 25-éig nem sikerül „az MLSZ szempontjainak megfelelő szövetségi kapitányt kinevezni”, elképzelhető, hogy a magyar válogatottat ideiglenes szakvezető irányítja november 10-én Luxemburgban, majd négy nappal később hazai pályán a vb-résztvevő Costa Rica elleni barátságos találkozón.

A Nemzeti Sport információi szerint utóbbi esetben Szélesi Zoltán kaphatja ezt a feladatot. A válogatott szakmai stábjában Bernd Storckkal együtt dolgozó, az U17-es válogatottat irányító szakember jól ismeri a jelenlegi keret tagjait.

A lap szerint a posztra esélyesek között nincs ott Dárdai Pál, aki minden bizonnyal a Herthánál marad, legfeljebb a háttérbe húzódva segíthet majd. Szélesi mellett állítólag Szabics Imre, Fehér Csaba és Lőw Zsolt neve merült fel.

A fejlődés elindult

Storck reakciójában megköszönte a támogatást, amelyet Magyarországon kapott. „Nagyon hálás vagyok, hogy egy ilyan nagy hagyományokkal rendelkező ország labdarúgásáért dolgozhattam először sportigazgatóként, majd később szövetségi kapitányként is. Jelen helyzetben a szövetség és én is azt láttuk a magyar labdarúgás szempontjából legjobb döntésnek, ha külön utakon folytatjuk” – írta nyilatkozatában Storck.

Az 54 éves szakember kifejtette, büszke a franciaországi kontinenstornán elért eredményre, a nyolcaddöntőbe jutásra. „A szövetség és a klubok segítségének, a játékosok profi hozzáállásának és a közösen jól elvégzett munkának köszönhetően olyan sikert tudtunk elérni, amely évtizedek óta nem tapasztalt örömöt okozott a magyar embereknek.” Storck szerint „egyértelműen látható, hogy a fejlődés már elindult, további alázatos munkával pedig fenn is tartható”.

Elveszett a hit

Csányi úgy fogalmazott, Storck körül elfogyott a levegő, pedig az andorrai vereség után kapott egy második esélyt. „Elveszett a sikerek előfeltételének tekinthető hit, ezért nincs értelme a folytatásnak – jelentette ki Csányi, aki ugyanakkor méltatta az eddigi kapitány érdemeit. – Az elmúlt évtizedek legsikeresebb szakvezetője volt. Az ő irányításával vb-nyolcaddöntős volt az U20-as válogatott, Eb-n szerepelt az U17-es és a felnőttválogatott, utóbbi a világranglistán 18. helyig jutott, és ezek a sikerek nem vitathatóak el sem tőle, sem a csapatoktól.”

Csányi hozzátette, Storckkal együtt távozik segítője, a szintén német Andy Möller is. Szerződésük felbontásának nincs külön költsége, csak a hónap végéig megillető díjazásukat kell kifizetnie az MLSZ-nek. (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?