Asztaliteniszes éremcsaták Rozsnyón

Péter Ingemar

Hajrájához érkezik a hét végén a férfi-asztalitenisz Joola Extraliga: a playoff éremcsatáiban pénteken az elődöntő, szombaton a bronzcsata és a döntő vár a mezőny négy legjobb csapatára.

Valamennyi találkozó Rozsnyón zajlik, ugyanis a helyi Geológ nyerte a bajnokság alapszakaszát, és a kiírás alapján a győztest illeti a négyes döntő rendezési joga. Azonos pontszám mellett egyetlen mérkőzés döntött a rozsnyóiak javára a hodosi gárdával szemben, miután 3:6 és 6:2 volt a két párharcuk eredménye az alapszakaszban. Ez a két csapat esélyes a szombati döntőre is, legalábbis a papírforma szerint. Azonban mindkét tábor óvatos a kilátásokat illetően.

Pénteken előbb (14.30) a rozsnyói gárda a Čadcával találkozik. „Nem számoltunk azzal, hogy megnyerjük az alapszakaszt, de nagyon örülünk, hogy sikerült. Az elődöntő csak egy lépés a következő felé, ezért alázattal egyelőre csak arra összpontosítunk – mondta lapunknak Zoltán Gallo rozsnyói csapatvezető, aki ki sem ejti száján a döntőt. – Szívesen játszanánk szombaton délután. Mindent annak rendeltünk alá, hogy a legjobbjaink a legjobb formában legyenek a hétvégére. Eredményességünkhöz a közönség biztatása is hozzájárulhat, kisebb játéktermünkben kiváló hangulatot tudnak teremteni, ami előnyünkre szolgálhat, a vendégjátékosokat meg megzavarhatja.”

Nem volt kirobbanó formában az utóbbi hónapokban a címvédő hodosi csapat, amely az elődöntőben a Hlohovec ellen (péntek, 18.00) áll asztalhoz. „Minden lehetséges – jegyzi meg rejtélyesen Jozef Kmeť, a csallóköziek klubelnöke, aki már zsinórban négy, összesen pedig hét bajnoki címig vezette a végső győzelemre ismét esélyes védenceit. – Kár, hogy 6:2-re kikaptunk Rozsnyón az alapszakaszban, meg Vranovban, ahol csak Lelkešsel állhattunk ki. Novotával és Šeredával is szenvedett a csapat több meccsen is, remélem, időben érkezett a kijózanító pofon. Mindhárom ászunk rendben van, készül az éremcsatákra. Nehéz lesz, de bízom abban, hogy a fiúk felszívják magukat, és korábbi játékukra emlékeztető teljesítménnyel rukkolnak elő. A nagy múltú rozsnyói gárda is megérdemelné a bajnoki elsőséget, ha nekünk nem sikerülne megszereznünk. 2015 óta tartó éremsorozatunk a maga módján egyedi, ha valakinek nem lenne elég, próbálja megismételni.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?