Armstrong-ügy - A nyomozók szerint a kerekes hazudhatott az interjúban

<p>&nbsp;</p><div>A nyomozók szerint Lance Armstrong hazudhatott az Oprah Winfreynek adott interjújában, amelyben elismerte, hogy a kilencvenes évek közepe óta az EPO, a vérátömlesztés és tesztoszteron &quot;koktéljával&quot; doppingolt.</div><div>&nbsp;</div>

 

 A tengerentúlon két részben, csütörtökön és pénteken leadott beszélgetésben a 41 éves kerékpáros elmondta, hogy az 1999 és 2005 között aratott mind a hét Tour de France-győzelme alkalmával tiltott szerekkel élt, ugyanakkor hozzátette, hogy visszatérését követően a 2009-es és a 2010-es viadalon már "tisztán" versenyzett.   
Az ABC News honlapján megszólaló nyomozók szerint ez hazugság, ugyanis bizonyítékaik vannak arra, hogy Armstrong a 2009-es versenyen is vérátömlesztésen esett át. Az ABC beszámolója alapján amennyiben ez valóban bebizonyosodik, akkor az akár büntetőjogi eljárást is maga után vonhat.   
Doppingbotránya kitöréséig a most 41 esztendős Armstrongot tartották a kerékpársport története legnagyobb bajnokának. Csütörtökön kiderült, hogy a mind hét Tour de France-elsőségétől megfosztott sportoló valószínűleg nem kap meghívást a világ legrangosabb versenyének idei, centenáriumi ünnepségére. Ugyanezen a napon a kerékpárost, akit minden profi kerékpárversenytől eltiltottak, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) megfosztotta a 2000-es sydneyi ötkarikás játékokon nyert bronzérmétől is.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?