Aranyra vágynak a magyarok

Budapest. Az aranyérem otthon tartása a célja a magyar női kézilabda-válogatottnak a ma kezdődő VI. Európa-bajnokságon. Első ellenfele ma Győrben Fehéroroszország lesz.

Budapest. Az aranyérem otthon tartása a célja a magyar női kézilabda-válogatottnak a ma kezdődő VI. Európa-bajnokságon. Első ellenfele ma Győrben Fehéroroszország lesz. A csapat új szövetségi kapitánya, a csalódást keltő olimpiai ötödik hely után távozó Mocsai Lajost váltó Kiss Szilárd elsősorban klubjában, a Dunaferrben szereplőkre számít: a 16 fős magyar keretben kilencen a dunaújvárosi együttes alkalmazottjai.

Kiss kiszemeltjei – kapusok: Pálinger Katalin (Dunaferr), Sirina Irina (Győri Graboplast); jobbszélsők: Balogh Beatrix (Cornexi-Alcoa) Lovász Zsuzsanna (Dunaferr); jobb oldali átlövők: Radulovics Bojana (Dunaferr), Mehlmann Ibolya (Győr); irányítók: Ferling Bernadett (Dunaferr), Görbicz Anita (Győr), Siti Eszter (FC Köbenhavn); beállósok: Kulcsár Anita (Dunaferr), Bohus Bea (Dunaferr); bal oldali átlövők: Kindl Gabriella (Dunaferr), Szűcs Gabriella (Debrecen); balszélső: Nagy Ivett (Dunaferr); védőspecialista: Pigniczki Krisztina (Dunaferr), Tóth Tímea (Ferencváros).

Ez lesz a hatodik Eb. Az elsőn, még 1994-ben negyedik volt a magyar csapat, aztán két év múlva csak a tizedik. Ezt követően jött a Mocsai-éra, amely során 1998-ban bronz-, 2000-ben – szintén olimpia után – aranyéremmel tért haza az együttes. Két éve a dánok otthon tartották az első helyet, a magyarok pedig ötödikként zártak. Azóta egy világbajnoki második és egy olimpiai ötödik hely a magyar mérleg.

Szlovákia sorozatosan hiányzik a kontinensviadalokról. Csak a tíz évvel ezelőtt, a legelsőn vett részt, akkor is az utolsó helyen végzett. Legutóbb Szerbia-Montenegró állította meg a pótselejtezőben.

A magyarok csoportellenfelei közül a franciák megfiatalított gárdával vágnak neki az Eb-nek, így óriási meglepetés lenne, ha jól szerepelnének. Az osztrákok egyre érettebb játékot produkálnak, gyaníthatóan a magyarok és közöttük dől el a csoportelsőség sorsa. A fehéroroszoknak bravúr lenne, ha továbbjutnának a kvartettből.

A hazai együttes mellett Norvégia, Ukrajna, Oroszország, Szlovénia és Dánia válogatottjának van komoly esélye a dobogóra jutásért vívott harcban.

Minden négyes csoportból az első három helyezett jut tovább a középdöntőbe, és magával viszi az egymás elleni eredményeket. A győri és debreceni középdöntőben – továbbjutás esetén ide kerülnek a magyarok – újabb három összecsapás következik. Ezek után az első két helyezettek vívják az elődöntőt.

A MAI MŰSOR

A-CSOPORT (Debrecen), 17.00: Csehország–Spanyolország; 19.10: Norvégia–Ukrajna.

B-CSOPORT (Zalaegerszeg), 18.00: Oroszország–Szlovénia; 20.00: Szerbia-Montenegró–Horvátország.

C-CSOPORT (Békéscsaba), 18.00: Románia–Svédország; 20.15: Dánia–Németország.

D-CSOPORT: (Győr), 17.45: Magyarország–Fehéroroszország; 20.00: Franciaország–Ausztria.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?