Aranyat ígérnek a magyar birkózók

Kétszázhúszan Athénba
A pillanatnyi helyzet szerint 207 magyar versenyző nevezhető az a-théni olimpiára, s evezésben, strandröplabdában és teniszben még lehetőség nyílik a részvétel jogának megszerzésére, valamint atlétikában és úszásban is teljesíthetők a nevezési szintek, így a csapat sportolói l

Kétszázhúszan Athénba

A pillanatnyi helyzet szerint 207 magyar versenyző nevezhető az a-théni olimpiára, s evezésben, strandröplabdában és teniszben még lehetőség nyílik a részvétel jogának megszerzésére, valamint atlétikában és úszásban is teljesíthetők a nevezési szintek, így a csapat sportolói létszáma 220 körül lehet. Ezt Schmitt Pál, a MOB elnöke jelentette ki tegnap, a tatai edzőtáborban rendezett sajtóbeszélgetésen. A sajtóbeszélgetés résztvevői ezt követően végigjárták az egyes sportágak edzéseit, ahol a beszélgetések során a szakvezetők esélylatolgatásra is vállalkoztak. ĺgy a sportlövők egy érem és 10 pont megszerzését tűzték ki célul, a birkózók 2 érmet, de egy aranyat és 10-12 pontot, az atléták pedig 2 érmet és 10 pontot remélnek.

Mike Powell visszatér

Mike Powell, a távolugrás világcsúcstartója (8,95 m) indulni szeretne az olimpián, ezért ismét visszatér az atlétikai pályára. – Az olimpia a legrangosabb sportesemény a világon és én még egyszer részt szeretnék venni rajta – mondta Bob Beamon legendás, 8,90 m-es rekordját minden idők legszínvonalasabb távolugró-viadalán, az 1991-es tokiói vb-n megdöntő, most 40 éves amerikai sztár. Az elmúlt években edzőként dolgozó veterán klasszisnak a kvalifikációhoz az első háromban kell végeznie hazája olimpiai válogatóversenyén. Powellnek azonban előbb még teljesítenie kell a Sacramentóban sorra kerülő viadal – kifejezetten erős (A-szint: 8,10 m, B-szint: 7,80) – nevezési szintjét. Finiselnek a munkálatok

A hajrához érkeztek az athéni Olimpiai stadion építési munkálataival: az utolsó fázisban június közepéig a helyére csúsztatják a létesítmény tetejét. A 18 ezer tonnás acélszerkezetet óránkénti ötméteres sebességgel mozgatják. A spanyol tervező, Santiago Calatrava június 17-re sajtótájékoztatót hívott össze, amelyre már az elkészült létesítményben kerül(ne) sor.

Wallace igent mondott

Ben Wallace, az NBA nagydöntőjébe jutott Detroit játékosa is ott lesz a nyári ötkarikás játékokon szereplő amerikai válogatottba. – Két héttel ezelőtt kértek fel. Akkor még gondolkodási időt kértem, azonban most úgy döntöttem, vállalom a szereplést – nyilatkozta a 2002-ben és 2003-ban is a liga legjobb védőjének választott Wallace. Korábban több csillag lemondta a szereplést a Dream Teamben: így Ray Allen, Jason Kidd, Kevin Garnett, Karl Malone, Kobe Bryant, Vince Carter, Elton Brand és Kenyon Martin. (mti, tasr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?