Alpesisí-vk – Vlhová nyerte a zágrábi szlalomot

Petra Vlhová

Petra Vlhová nyerte kedden az alpesi sízők világkupa-sorozatának női műlesikló futamát Zágrábban.

A szlovák versenyző már az első futam után is vezetett, 64 százados előnyéből aztán 50-et megőrzött a második menetben a szám olimpiai és négyszeres világbajnokával, az amerikai Mikaela Shiffrinnel szemben, aki ezen a viadalon tért vissza koronavírus-fertőzése után. Harmadikként az osztrák Katharina Liensberger zárt, de az ő hátránya már több mint két másodperc volt.

A horvát fővárosban rajthoz állt Tóth Zita is, de a nem túl ideális körülmények között – nyolcfokos melegben gyorsan romlott a pálya állapota, ráadásul az élénk szél is zavarta az indulókat – a hatvanfős mezőny utolsó sízőjeként kiesett. A Vasas pekingi téli olimpiára készülő 19 éves versenyzőjének ez volt a második vk-viadala, tavaly októberben a söldeni szezonnyitó versenyen mutatkozott be óriás-műlesiklásban.

A horvát fővárosban a pandémia miatt ezúttal zárt kapuk mögött rendezik meg a hagyományos szlalomversenyt, amely rendszerint az idény egyik leglátogatottabb viadala. A nők után szerdán a férfiak is összemérik a tudásukat és gyorsaságukat műlesiklásban.

Érdekes

Eredmények:

1. Petra Vlhová (szlovák) 1:56.99 perc (55.99 mp/1:01.00 p)
2. Mikaela Shiffrin (amerikai) 1:57.49 (56.63/1:00.86)
3. Katharina Liensberger (osztrák) 1:59.10 (57.16/1:01.94)

Az összetett vk állása 17 verseny után (még 20 van hátra): 1. Shiffrin 830 pont, 2. Vlhová 715, 3. Sofia Goggia (olasz) 657

A szakági vk állása 5 verseny után (még 4 van hátra): 1. Vlhová 480 pont, 2. Shiffrin 340, 3. Liensberger 262
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?