Álomszerű kezdés, majdnem bevált Sapara jóslata

<p>Pozsony. A szlovák futballválogatott 2:1-re legyőzte Lettországot a péntek esti vb-selejtezőn. Csalóka az eredmény, mert a remekül kezdő hazai együttes a mérkőzés jelentős részében nagy fölényben játszott, de elpuskázta a helyzeteit.</p>

SZABÓ ZOLTÁN

Rakétarajtot vett a szlovák együttes, a kilencedik percben már 2:0-ra vezetett. Előbb Sapara mesteri átadása után az egyedül kitörő Weisst Vanins kapus buktatta az ötös sarkánál, a megítélt büntetőt Hamšík biztosan értékesítette. Röviddel később Sapara ívelt szabadrúgása után a berobbanó Saláta elől a menteni igyekvő lett védő lábán megpattant a labda, s a jobb alsó sarokban kötött ki. Ilyen meseszerű kezdésre kevesen számítottak, majdnem bejött Sapara jóslata, aki azt nyilatkozta, hogy a 10. percben 3:0 lesz az eredmény. Nem a Trabzonspor légiósán múlott, hogy végül nem lett igaza, mert jobbnál jobb passzokkal hozta helyzetbe társait.

A sokkból lassan magukhoz tértek a lettek, de sokáig komoly helyzetük sem volt, mert az előretoltan játszó Rudnevset (Hamburg) Saláta szinte hibátlanul őrizte. Az első félóra végén Lauzins tette próbára Kuciakot, aki szögletre tolta a 25 méteres bombát. A félidő hajrájában Sapara kiugratta Hamšíkot, aki gyengén találta el a labdát, így a kapus hárított.

A fordulás után többször is növelhette volna előnyét a szlovák csapat, ám kimaradtak a lehetőségek. Az sem segített, hogy a gyengén játszó Bakošt Hološko váltotta fel.

Az utolsó negyedórára a vendégeknél beállt a 34 éves Verpakovskis, aki néhányszor becsapta a bizonytalan Pekaríkot. A lettek a rutinos cserecsatárnak köszönhetik a szépítést, a 84. percben Pečovský teljesen feleslegesen felrúgta a tizenhatos sarkánál a Bakuban focizó támadót, a büntetőt Verpakovskis „panenkásan” a kapuba emelte. Az ideges végjátékban Škrtel egy fejpárbaj során megsérült, és rövid időre még az eszméletét is elvesztette. A játék képe alapján nagyobb arányú győzelmet érdemeltek volna Hamšíkék.

„Fontos három pontot szereztünk. Álomszerűen kezdtük a meccset, két támadásból két gólt szereztünk. Nagy kár, hogy ezután már korántsem voltunk ilyen effektívek. Végig mi játszottunk fölényben, de lehetőségeinket nem tudtuk kihasználni, így a hajrában izgulnunk kellett a három pontért. Bakošnak nem ment a játék, ám a helyette pályára lépő Hološko sem tudott eredményes lenni, pedig két ziccere is volt” – értékelte a mérkőzést Stanislav Griga, a szlovák válogatott szakvezetője, aki fellélegzett, amikor megtudta, hogy a sérülés miatt lecserélt Škrtel és Weiss is vállalhatja a játékot a görögök ellen.

„Ilyen rossz nyitányt még a legnagyobb ellenségemnek sem kívánok. Pedig figyelmeztettem a játékosokat a szlovákok erős kezdésére. Az viszont dicséretre méltó, hogy a gyorsan bekapott két gól után nem omlottak össze” – nyilatkozta Jurijs Sevlakovs, a lettek megbízott szakvezetője, aki a vakbélműtétje után lábadozó Aleksandrs Starkovsot helyettesítette.

Nézzük, milyen teljesítményt nyújtottak a hazai futballisták. Kuciak kapusnak nem volt sok dolga, de amikor kellett, helytállt. Pekarík bizonyult a védelem leggyengébb láncszemének, végig sok hibával játszott. A hátvédsor tengelyében Škrtelnek alig akadt munkája, mert a szinte hibátlanul futballozó Saláta teljesen kikapcsolta a korábban Zalaegerszegen futballozó gólveszélyes éket, Artjoms Rudnevst. A védelem bal oldalán kellemes meglepetés volt Breznaník teljesítménye. A középpályások közül a meccs emberének számító Sapara vitte prímet. Hamšíknak, Stochnak és Weissnek voltak felvillanásai, de a kapu előtt elfogyott a tudományuk. A védekezéssel törődő Pečovský nem jeleskedett, és a büntető előtt feleslegesen vágta fel Verpakovskist. Bakoš elöl szinte észrevehetetlen volt, a helyére beállt Hološko sokkal aktívabbnak bizonyult, de ő is elügyetlenkedett két lehetőséget. Ďuriš igyekezett, ám nem tudta megismételni klubcsapatában nyújtott produkcióját. Ďurica a hajrában csak perceket töltött a pályán.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?