Alesi visszavonul

Tokió. A hétvégi, szuzukai Japán Nagydíjat követően befejezi Forma-1-es pályafutását a 37 éves Jean Alesi, a Jordan-Honda francia sztárja. – Jövőre már nem versenyzek.

Tokió. A hétvégi, szuzukai Japán Nagydíjat követően befejezi Forma-1-es pályafutását a 37 éves Jean Alesi, a Jordan-Honda francia sztárja. – Jövőre már nem versenyzek. Még nem tudom, hogy mit fogok csinálni, de az biztos, hogy a Forma–1-ben nem indulok – jelentette be tokiói sajtótájékoztatóján a világbajnoki sorozat egyik legtapasztaltabb résztvevője. Alesi a szeptember 30-i indianapolisi futamon 200. alkalommal állt rajthoz, s ezzel ötödik ebben a „mennyiségi” örökrangsorban, ráadásul a Japán Nagydíjon is – ha célba ér – nagy bravúrt produkálhat, hiszen legutóbb 1964-ben fordult elő, hogy valaki a szezon összes futamán „végigment”.

A francia autóversenyző az augusztusi Magyar Nagydíj óta erősítette a Jordan-Hondát, s azóta 2 pontot szerzett. Összesen 6 pontot gyűjtött idén, s holtversenyben a német Frentzennel a 13. helyen áll.

Egyesek nem tartják elképzelhetetlennek, hogy Alesi a CART-sorozatban folytatja pályafutását, azonban Eddie Jordan, a Jordan-Honda főnöke a továbbiakban is számít segítségére. Jordan azt szeretné, hogy barátja, az utolsó Forma-1-es futamán vasárnap induló francia pilóta a jövőben szakmai tanácsokkal segítse a csapat munkáját. – Jean egy kicsit az istálló lelke. Nagyon szeretnénk megtalálni számára a megfelelő feladatot. Remélem, ezzel kapcsolatban hamarosan már konkrétummal szolgálhatok – mondta Jordan, aki szerint Alesi az autók beállításában, tesztelésében játszhatna meghatározó szerepet. A visszavonulását bejelentő Alesi helyére a 23 éves japán Szato Takumát szerződtette le két évre a Jordan-Honda, így újabb Forma-1-es csapatnál dőlt el a jövő évi összeállítás. A távol-keleti reménység társa a Benettontól érkező olasz Giancarlo Fisichella lesz. – Tudom, hogy sokat várnak tőlem a csapatnál, ezért nem követhetek el hibákat. Nagyszerűen akarok szerepelni, képességeim határáig igyekszem majd eljutni - mondta Szato, aki idén a BAR-Honda tesztpilótájaként szerzett Forma-1-es tapasztalatokat. (sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?