Albánia–Magyarország szombaton fél kilenctől

<p>A magyar válogatott szombat este (20.30) Albánia ellen játszik világbajnoki selejtezőt Tiranában. A tét nagy: győzelem esetén a csoport élére állhatnak a magyarok.</p>

Ma este Albánia, szerdán Málta lesz az ellenfél. A bevallott célkitűzéshatpont. Ezazelsődleges, s a cél minden eszközt szentesít: nyerni lehet csúnya játékkal, csúszvamászva, potyagóllal, bárhogy. De nyerni kell. Ezt lehet leszűrni a mérkőzéselőttinyilatkozatokból.
Stockholmi példa Ahhoz viszont, hogy ez sikerüljön, nem lesz elég az Izrael elleni előkészületi mérkőzésen bemutatott alibista futball. Aválogatott játékosok többsége jó formában van, Fülöp hónapok óta a Premier League egyik legjobb kapusa (legutóbb 11-est hárított a ManCity ellen), az eindhoveni Dzsudzsák és a dortmundi Hajnal alapember klubjában, Gerába pedig életet lehelhet a ManUnited ellen szerzett csodagól. Lesznek azonban hiányzók is: eltiltás miatt Juhász Roland és Bodnár László nem léphet pályára. A magyaroknak a sikerhez legalább olyan bátran kell futballozniuk, mint a stockholmi Rasunda stadionban. Akkor 3-5-2-es (néha 3-6-1-es) hadrendben játszott a csapat, s a mozgékony, egyérintőző középpályás sor állva hagyta a svédeket (elég az első félidő 1:7-es szögletarányára utalni).
Veszélyes albánok Az ugyancsak holland szövetségi kapitány (Arie Haan) által irányított albánok kulturált, rövidpasszos futballt játszanak, erről ősszel a Puskás-stadionban is meggyőződhettünk. Azt a mérkőzést 2:0-ra a Koemancsapat nyerte, de ne felejtsük el: 0:0-nál az albánok a felső lécet találták el.
S nem árt megemlíteni: odahaza ikszeltek a svédekkel, idegenben pedig szintén 0:0-ra hozták a meccsüket Portugália ellen – tíz emberrel… A válogatottban olyan játékosok szerepelnek, mint Lorik Cana (Marseille), Altin Lala (Hannover), vagy az ősszel a BL-ben kisebbfajta ámokfutást rendező Anorthoszisz kapusa, Arjan Beqaj.
Mennyi az annyi?
Amióta nyilvános a válogatott premizálási rendszere, az is tudható, hogy a tiranai győzelemért 36 ezer eurót kap a csapat, a továbbjutást jelentő csoportelsőség pedig egymillió eurót ér (a pótselejtezős második hely százezret). A 20.30-kor kezdődő mérkőzést a Kuipers–Gerritsen–Lobbert holland játékvezetői hármas vezeti, s a magyar Sport1 egyenes adásban közvetíti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?