Alakul a DAC csapata

Dunaszerdahely. Szaban Tibor és Majthényi Lóránt vezetésével hazai környezetben készül a július huszadikai bajnoki rajtra a DAC II. ligás futballcsapata. Két kulcsember távozott, Vladimír Veselý Kassán, Jozef Olejník Lopéron (Podbrezová) folytatja pályafutását.

Dunaszerdahely. Szaban Tibor és Majthényi Lóránt vezetésével hazai környezetben készül a július huszadikai bajnoki rajtra a DAC II. ligás futballcsapata. Két kulcsember távozott, Vladimír Veselý Kassán, Jozef Olejník Lopéron (Podbrezová) folytatja pályafutását. A puhói Kováč és a zsolnai Šimček vendégjátéka letelt, visszatértek egyesületükhöz. A licsérdi Szeles, az ógyallai Gendiar és a nádszegi Sárkány számít új szerzeménynek. Visszatért Méry (Šamorín), Ivicze (Trstice), Sárkány István (Sládkovičovo), Horváth (Topoľníky) és Nagy (Orechová Potôň). Több környékbeli játékost tesztelnek, rajtuk kívül három tehetséges ifi, Csiba András, Németh András és Piros László is a 25-ös kerettel gyakorol.

„Várhatóan több vendégjátékossal erősítünk, nagyon jó kapcsolatban vagyunk a ligeti, a nagyszombati, a puhói és a zsolnai vezetőkkel. Sajnos, anyagi helyzetünk nem teszi lehetővé, hogy neves futballistákat igazoljunk. Ilyen körülmények között nem lehetnek túl nagy terveink, a középmezőnyben szeretnénk zárni a pontvadászatot” – mondta Csóka Zoltán menedzser.

A 38 esztendős Szaban Tibor májusban szerzett elsőosztályú edzői képesítést, korábban Nádszegen tevékenykedett. „Nem tagadom, kellemesen meglepett a dunaszerdahelyiek ajánlata, megtiszteltetésnek tartom, hogy a második vonalban folytathatom. Sajnos, két meghatározó futballista távozott, Veselýt, aki védő létére fontos gólokat szerzett és Olejníkot nehéz lesz pótolnunk. Bízom benne, hogy az idénynyitóig sikerül új játékosokat, elsősorban tapasztalt hátvédeket igazolnunk.”

Eddig két előkészületi mérkőzést játszott a DAC, a Veľké Leváre csapatától, a II. liga újoncától 1:0-ra kikapott, Pavol Ďurica két, Ján Ďurica egy góljával 3:0-ra legyőz-ték a kisfaludi gárdát. Ma 17 órakor az érsekújvári együttest látják vendégül Dunaszerdahelyen, a hét végén pedig a rimakokavai tornán szerepelnek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?