Afrikai NOB-tagokat vettek meg, hogy Rióban legyen az olimpia

Sao Paulo |

<div>Korrupció vádjával a brazil rendőrség letartóztatta Carlos Arthur Nuzmant, a Brazil Olimpiai Bizottság (COB) elnökét.</div>

A hatóságok beszámolója szerint a 75 éves Nuzman segítségével kétmillió dollárnyi kenőpénzt utaltak elsősorban afrikai NOB-tagoknak a 2016-os ötkarikás helyszínről döntő 2009-es voksolás előtt. Az 1995 óta COB-elnök Nuzman mellett Leonardo Grynert, a riói szervezőbizottság marketingvezetőjét is őrizetbe vették. Egy hónappal ezelőtt a rendőrség 11 helyszínen tartott házkutatást, ezt követték a mostani letartóztatások. Egy korábbi televíziós riport szerint a NOB 2009-es, koppenhágai helyszínválasztó kongresszusa előtt három nappal egy brazil üzletember, Arthur Cesar de Menezes Soares Filho 1,5 millió dollárt utalt át Papa Massata Diack egyik cégéhez, aki a volt NOB-tag, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) akkori elnökének, Lamine Diacknak a fia. A riói olimpia szervezői az ötkarikás játékok előtt tagadták, hogy szavazatvásárlással nyerték el a rendezési jogot Chicagóval, Madriddal és Tokióval szemben.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?