A zsolnaiak ellen folytatná tavaszi menetelését a DAC

dac

Vasárnap 19.30-kor a labdarúgó Fortuna Liga két legjobb formában lévő csapata mérkőzik meg a dunaszerdahelyi MOL Arénában. Az éllovas DAC a zsolnaiak ellen folytathatja tavaszi menetelését a felsőházi rájátszásban.

Hat mérkőzés, öt győzelem, egy döntetlen – remek formában kezdték a dunaszerdahelyiek a tavaszt, vasárnap pedig a kéthetes válogatottszünet után ott szeretnék folytatni, ahol abbahagyták.

A sárga-kékek jelenleg négypontos előnnyel vezetik a bajnokságot. Az őket üldöző Slovan a hétvégén Nagyszombatba látogat, tehát ha a DAC hozza a saját meccsét, akkor egy Slovan-botlás esetén hat- vagy hétpontosra nőhet az előnye.

Jó formában az ellenfél

A dunaszerdahelyieknek általában jól megy a játék a zsolnaiak ellen, a két csapat legutóbbi mérkőzésén a DAC 5:2-re győzött a MOL Arénában. A sosonok utoljára a 2020/21-es szezonban győztek, azóta a kilenc egymás elleni meccsen nyeretlenek maradtak. Az elmúlt tíz évben érdekes módon a 2:2-es végeredmény volt a leggyakoribb a két csapat összecsapásán: összesen öt találkozó végződött így.

A zsolnai együttes az aktuális szezonban csak az alapszakasz utolsó fordulójában harcolta ki a felsőházba jutást. Tavaszi formájuk azonban remek, mérlegük a DAC után a második legjobb (öt győzelem, egy vereség).

Jelenleg a tabella negyedik helyén áll az MŠK, és érdekes módon több nem elhanyagolható statisztikában is remek mutatókkal rendelkezik Jaro-slav Hynek együttese. Például a zsolnaiak a leggólerősebbek az első fél-idők során (21 találat), valamint a zólyombrezóiak után ők passzolták a második legtöbbet a mezőnyben.

Egészséges visszatérők

A válogatottszünet alatt a DAC több fontos kerettag nélkül készült, mivel Adrián Guľa játékosai közül Kalmár, Krstovic, Ramadan, Davis és Blackman is meghívót kapott hazája felnőttválogatottjába, míg Niarkhosz, Nebyla és Veselovský utánpótlásszinten bizonyított.

Krstovic kapta közülük a legnagyobb terhelést, aki montenegrói színekben 70 percet játszott (és győztes gólt szerzett) Bulgária ellen, majd végigjátszotta a szerbek elleni találkozót. A többieknek is kijutott a sikerekből: Kalmár Zsolt a magyar válogatottban a győztes gólpasszt jegyezte Észtország ellen, a szlovák U21-esek Veselovský góljával verték meg Észak-Macedóniát, míg Blackman és Davis részese volt a panamai válogatott Costa Rica elleni sikerének, amivel a csapat bejutott a CONCACAF-zóna Nemzetek Ligájának négyes döntőjébe.

Úgy értesültünk, hogy a felsorolt játékosok kivétel nélkül egészségesen tértek vissza a klubhoz, Adrián Guľa vezetőedzőnek így a teljes keret a rendelkezésére áll a zsolnaiak ellen.

A mérkőzést a Voyo élőben közvetíti, a játékvezető Ivan Kružliak lesz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?