Sport

A Zsákovics-legénység is indul a Kosár-emléktornán

Nyárasd | Szombaton folytatódik (kezdés: 9.00) a hagyomány, az egykori osztály- és játékostársak, barátok teremfocival emlékeznek Kosár Dávidra, a 2010. szeptember 26-án autóbalesetben elhunyt fiatal futballistára.
Ágh István

2019. január 5. 08:25

Illusztrációs felvétel

Nem a véletlen műve, hogy az immár kilencedszer zajló teremtornát a nyárasdi sportcsarnokban rendezik. Kosár Dávid felfelé ívelő pályafutása ugyan a DAC-hoz kötődött, de a derékba tört focistakarrier végén a nyárasdi csapat sikereiért harcolt.

"A megmérettetésen ezúttal is nyolc csapat csatázik az elsőségért. A KD Team, az FC Valentinó, a Nádvágók, a Nyárasd, a Kispadosok, a Vándor és a Sikoma a rendezvény rendszeres résztvevői közé tartozik. A Zsákovics-legénység nevű alakulat újoncként kerül a tornakrónikába. Ennek apropóját az szolgáltatja, hogy a Zsákovics Tibor edző által irányított DAC ificsapata tíz évvel ezelőtt szerzett bajnoki címet a II. ligában, s került a honi élvonalba. A sok ismert, korábban felsőbb osztályban is megfordult csallóközi alakulat mezében meghatározó szerepet játszó futballistákból verbuválódott kollektívák előbb két csoportban körmérkőzéses rendszerben mérik össze tudásukat. A csoportok két-két legjobbja az elődöntőben folytatja, a többiek pedig helyosztót játszanak. Az együtteseket oklevéllel, az erőpróba három legeredményesebb csapatát serleggel, a legjobb kapusát, góllövőjét, a seregszemle legszebb góljának szerzőjét különdíjjal jutalmazzuk” – ecsetelte lapunknak a részleteket Ravasz Tibor, a tornaszervezők szóvivője.

A torna rajtja előtt sorsolják ki a csoportokba a kollektívákat. Eddig legtöbbször a triplával büszkélkedő Valentínó diadalmaskodott, címvédőként azonban a Sikoma alakulata utazik Nyárasdra, ahol a díjakat Kosár Dávid szülei adják át a legjobbaknak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Mistrík örül, hogy Menyhárt is őt támogatja

Halálos áldozata van Nyitrán az influenzának

Az Új Szó szerdai mellékletében: Hogyan válasszunk középiskolát?

Külföldön már háromszor nyert

Az elégedetlen gazdák bevonultak Pozsonyba

A kilencvenkettesek nagy dobása

Legfrissebb galériák
Olvasta már?