A Zsákovics-legénység is indul a Kosár-emléktornán

teremfoci
Nyárasd |

Szombaton folytatódik (kezdés: 9.00) a hagyomány, az egykori osztály- és játékostársak, barátok teremfocival emlékeznek Kosár Dávidra, a 2010. szeptember 26-án autóbalesetben elhunyt fiatal futballistára. 

Nem a véletlen műve, hogy az immár kilencedszer zajló teremtornát a nyárasdi sportcsarnokban rendezik. Kosár Dávid felfelé ívelő pályafutása ugyan a DAC-hoz kötődött, de a derékba tört focistakarrier végén a nyárasdi csapat sikereiért harcolt.

"A megmérettetésen ezúttal is nyolc csapat csatázik az elsőségért. A KD Team, az FC Valentinó, a Nádvágók, a Nyárasd, a Kispadosok, a Vándor és a Sikoma a rendezvény rendszeres résztvevői közé tartozik. A Zsákovics-legénység nevű alakulat újoncként kerül a tornakrónikába. Ennek apropóját az szolgáltatja, hogy a Zsákovics Tibor edző által irányított DAC ificsapata tíz évvel ezelőtt szerzett bajnoki címet a II. ligában, s került a honi élvonalba. A sok ismert, korábban felsőbb osztályban is megfordult csallóközi alakulat mezében meghatározó szerepet játszó futballistákból verbuválódott kollektívák előbb két csoportban körmérkőzéses rendszerben mérik össze tudásukat. A csoportok két-két legjobbja az elődöntőben folytatja, a többiek pedig helyosztót játszanak. Az együtteseket oklevéllel, az erőpróba három legeredményesebb csapatát serleggel, a legjobb kapusát, góllövőjét, a seregszemle legszebb góljának szerzőjét különdíjjal jutalmazzuk” – ecsetelte lapunknak a részleteket Ravasz Tibor, a tornaszervezők szóvivője.

A torna rajtja előtt sorsolják ki a csoportokba a kollektívákat. Eddig legtöbbször a triplával büszkélkedő Valentínó diadalmaskodott, címvédőként azonban a Sikoma alakulata utazik Nyárasdra, ahol a díjakat Kosár Dávid szülei adják át a legjobbaknak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?