A zólyomiak uralták az alapszakaszt

<p>Zólyomi rajt-cél győzelem, nyitrai, pöstyéni (pozitív) és poprádi (negatív) meglepetés – vasárnap este befejeződött a jégkorong Tipsport Extraliga alapszakasza. Holnap már a Slovnaft Playoff negyeddöntői kezdődnek.</p>

ÚJ SZÓ-ÖSSZEÁLLÍTÁS

A zólyomiak történetük során negyedszer nyerték meg az extraliga alapszakaszát, az eddigi három elsőségből viszont csak a 2000/2001-es szezonbelit tudták bajnoki címre váltani. Idén viszont utcahossznyi előnyükből futotta egy kis „megpihenésre” is (így csak három fordulóval a playoff előtt vált biztossá alapszakasz-győzelmük), a Lukáš Jurík–Michal Hovan–Kamil Brabenec trió pedig rendkívül stabilan szállította a pontokat a csapatnak. Egy dolog miatt mégis aggódhatnak Zólyomban: a playoff első körében a szomszédos besztercebányaiakkal találkoznak. A derbiken pedig nem szokott számítani a papírforma, főleg nem a rájátszásban.

Keleti derbi

Az említett tétel megvalósulásában bíznak Poprádon is. A szezon előtt a tíz csapat közül egyedüliként mertek merészebb célt felvállalni, a döntőbe jutáshoz viszont nagyot kellene javulnia az alapszakasz hetedikjének a kassaiak elleni negyeddöntőben. „Eddig csalódást okoztunk magunknak, a szurkolóknak és a szponzoroknak is” – mondta Tibor Turan klubelnök a tegnapi pozsonyi sajtótájékoztatón.

A keletiek csatájának a tavalyi ezüstérmes kassaiak magabiztosabban vághatnak neki. Mostanra már a múlté a kezdeti döcögés, a 12 saját nevelésű játékossal felálló csapat talán már nem is emlékszik, hogy a Steel Arénában mutatott gyenge teljesítmény miatt egy alkalommal saját zsebből kellett állnia a szurkolók belépőjét. Az alapszakasz legtöbb ütött (214) és legkevesebb kapott gólja (138, holtversenyben a pöstyéniekkel), a rutinos Martin Štrbák, a válogatott Marcel Haščák, a kanadai táblázaton harmadik Richard Jenčík – ez áll a bajnokság egyik esélyesének névjegyén.

Žigi a király

„Žigi egy mágnes. Žigi megengedett hipnózis a hokinak. Žigi a hokiszív lelkes dobogásának kihangosítója.” A kassaiakkal ellentétben Szakolcán egyetlen ember körül forog a világ: a klub honlapján képzavarokkal teletűzdelt szövegben rendkívül hosszan dicsőített Žigmund Pálffy körül. A 40 éves veterán az 56-ból csak 39 meccsen lépett jégre az alapszakaszban, 73 ponttal mégis megnyerte a kanadai pontversenyt (a második, 67 pontos Jurík 15 találkozóval többet játszott). Így aztán ötödik hely ide vagy oda, esélyesként várják az erdőhátiak a negyedik pöstyéniek elleni negyeddöntőt.

Az újonc pöstyéni gárda kellemes meglepetést okozott: az extraligába a Slovan pótlására bekerült együttes jól szervezett védelmével minden ellenfelének komoly fejtörést okozott. Tomáš Tomek kapus posztja legjobbja volt, és így a csapat azt is elbírta, hogy a playoffba jutott nyolc gárda közül messze a legkevesebb gólt ütötte.

Negyvenes a negyvenegyes ellen

A védelmük a nyitraiaknak is jó (csak eggyel kaptak több gólt a pöstyénieknél), de emellett ott korcsolyázik a tavalyi tizedik (!) helyezettnél Roman Tománek, az idei alapszakasz gólkirálya. 34 találata mellett Jozef Stümpel jelenléte volt döntő a kékek remek szereplésében, a 40 éves center az egész gárda önbizalmát megnövelte.

A playoffban azokkal a trencséniekkel találkoznak, akik elég hányattatott körülmények között voltak kénytelenek játszani. A Dukla vezetése folyamatos háborút vív a város polgármesterével, Richard Rybníčekkel, a klub korábbi tartozásai miatt a végrehajtó már-már a jégfelújító gépekre is rátette a kezét – de végül csak odaértek a hatodik helyre a 41 éves Ján Pardavý vezérelte trencséniek. (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?