A trónon maradtak a komáromi Cápák

<p>Újra győztesként ünneplik a Komárno Sharks (Cápák) csapatát, miután megnyerte a BoxingONE Championship (B1) közép-európai ökölvívó csapatbajnokság tavaszi félszezonját. Ennek kapcsán faggattam Győrfi György vezetőedzőt.</p>

Videó az utolsó forduló Hegyi-Klasz összecsapásról

Januárban fölényes győzelmek sorozata után nyertek a döntőben, és először lettek B1-bajnokok. Júniusban hasonlóan fölényes sikereket elkönyvelve végeztek az élen a tavaszi félszezonban. Miben volt más az utóbbi diadaluk? Miben múlták felül ellenfeleiket?

Elsősorban a becsületes hozzáállást emelném ki, s rögtön hozzátenném: a Győr és a Debrecen is nagyon jól erősített a tavaszra. A galántaiak fiatalokkal indultak, s velük lettek utolsók. Az olimpia előtt csak négyfordulós volt a bajnokság, egyetlen meccset sem lehetett kiengedni. Amikor nincs odavissza összecsapás, még taktikázni sem lehet.

A Cápák csapata a Kispesttel és magyar válogatott ökölvívókkal folytatott együttműködésre épül(t). Olyan ismert bokszolók öltötték rendszeresen magukra a komáromi mezt, mint Nagy Krisztián, Káté Gyula, Klasz Árpád, Harcsa Zoltán és Darmos József. Vannak-e időben meghatározott határai ennek a közös munkának? Szerződésbe foglalták az együttműködést?

Mi nem szerződtettünk senkit. Megbeszéltem Öcsivel (Szántó Imre - a szerző megj.), hogy együtt indulunk a B1-ben. S abban nincs semmi különös, hogy válogatott ökölvívókkal állunk ki, mert például a szabadkaiak a szerb válogatottal, a korábban szereplő temesváriak a legjobb románokkal, vagy a kielceiek a sziléziai öklözők színe-javával léptek szorítóba.

A komáromi esetben az a sajátos, hogy magyar válogatott bokszolók szlovákiai klubot képviselnek…

Mi ezt az együttműködést választottuk, időhatárokhoz nincs kötve. S főleg azért léptünk erre az útra, hogy idővel komáromi fiataljaink is szóhoz juthassanak.

Szlovákiai öklözők is bemutatkoztak a csapatban, köztük egy komáromi is, hiszen a losonci Dávid Zöld mellett Bölcskei Csaba is meccselt. Mi van Lakatos Márióval, aki a januári B1-döntőben is bokszolt? Rajtuk kívül akadnak-e komáromi fiúk, akik idővel bemutatkozhatnak a B1-ben?

Csonka Márió, Rajkó René… Ők feltétlenül. Lakatos Márió velünk volt Debrecenben is, csak nem jutott szóhoz.

Vonzó-e a fiatalok számára, hogy sikeres csapata van Komáromnak a B1-ben?

Vannak további érdeklődők. Ígéretesen mutatkozik Mészáros Jani, jelentkeztek más srácok. Már foglalkozunk a Szabó gyerekekkel is. Lányok is bokszolnak, egyre többen vannak.

A 8:8-ra végződött debreceni zárómeccs után megköszönte a fiúknak helytállásukat, elkönyvelte magában az újabb diadalt, és azt mondta, most már megpihenhet. Miben fáradt el a fél szezon alatt?

Újra Tatára készülök, mert a hétvégi malackai tornára állítom össze a vegyes csapatot. Segítek, ahol csak lehet. Nincs megállás, folyton szaladni kell valahová. Csak a B1-től pihenek meg.

És milyen lesz a folytatás a B1-ben?

Tárgyalni kell, anyagiak kérdése is a szereplés. Leülök egy barátommal, meglátjuk, milyen megoldás kínálkozik. Talán megint összejön egy erős csapat Komáromban. Azt már most elárulom, hogy elhoznám Pozsonyból Szabó Sándort, akit most vettek fel a testnevelési karra.

 

 

 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?