A tizenharmadik töréspróba Keszegfalván

MArkovics

Két ország ötven indulója vett részt a keszegfalvai Seishin Karateklub hagyományos nemzetközi töréspróbáján (tameshiwari), amely egyben Nyitra megyei Kupa és a XIII. Polgármester-kupa volt.

„Sajnos, a vírus nem tett jót, megmutatkozott a részvételen is” – írta lapunknak küldött soraiban Markovics János klubelnök, a Szlovák Shinkyoshin Karateszövetség elnöke, aki elárulta azt is, hogy a koronavírus miatt ez volt az idei utolsó viadaluk.

A nagy melegben lezajlott verseny előtt a karatékák meghallgatták Pataki Dezső polgármester és Markovics János klubelnök biztató mondatait. Valóban embert próbáló feladatok vártak a mezőnyre, s küzdősportolóként kellett megpróbálniuk túllépni saját határaikon. Több feladattal szembesültek: súllyal dobtak távolba, svájci labdán egyensúlyoztak, egyensúlypárnán guggoltak időre, rúdon tartották magukat, s volt deszkatörés ököllel, kézéllel és könyökkel is.

Két kilométer várt a legkisebb, 5–6 éves gyerekekre, négy kilométer a nagyobbakra (7–12 évesek) és 5,5 kilométer a 13 éven felüliekre. Táv közben különböző erőnléti és ügyességi feladatokkal kellett megbirkózniuk.

Három részfeladatban is Cserepes Zoltán volt a legügyesebb: egy perc alatt 72 guggolással lett első, ugrálókötéllel és rönkugrálásban is nyert. Trenčík Nikolas a dombmászásban és a köríves rúgásokban remekelt. Másodszor fordult elő, hogy a szülők is bekapcsolódtak a versenybe. Tizenhét kategóriában hirdettek győztest, ebből nyolc legjobbja a helyi klub növendéke lett. 

Érdekes

NYITRA MEGYEI KUPA ÉS XIII. POLGÁRMESTER-KUPA

Nemzetközi tameshiwari (töréspróba), Keszegfalva (2 ország, 50 induló) – a Seishin Karateklub győztesei – kezdők, lányok: Pósa Gabriella (Seishin Dunaszerdahely); 
gyerek 1, lányok: Bock Ágnes (Seishin Dunaszerdahely) és Fekete Abigél (Seishin Keszegfalva);
gyerek 2, lányok: Forró Leila (Seishin Keszegfalva), Menző Rebeka (Seishin Dunaszerdahely);
serdülők, lányok: Oláh Lilla (Seishin Ekecs);
kezdők, fiúk: Russell Ruman (Seishin Keszegfalva);
gyerek 0, fiúk: Forró János (Seishin Keszegfalva);
gyerek 1, fiúk: Kovács Krisztián (Seishin Ekecs);
gyerek 2, fiúk: Sárai Csongor, Molnár Dominik (mindketten Seishin Keszegfalva), Oláh Ákos (Seishin Ekecs);
serdülő, fiúk: Markovics Áron (Seishin Keszegfalva);
ifjúságiak és juniorok, fiúk: Hájas Kornél (Seishin Dunaszerdahely);
férfiak: Trenčík Nikolas (Seishin Keszegfalva).
Polgármesteri különdíj: Markovics Ádám (Keszegfalva). 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?