A Swift Hesperange taktikázott, Kucka harapott

Slovan
Pozsony |

Akárcsak tavaly, idén sem tudott előnyt szerezni a pozsonyi Slovan a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában. Hazai pályán meglepetésre ezúttal a luxemburgi FC Swift Hesperange-zsal végzett 1:1-re, így a döntés a jövő heti visszavágóra maradt.

Nagy titkolódzások közepette készült a vendégcsapat a találkozóra, szinte alig lehetett információt szerezni játékukról. Ráadásul edzőjük, a portugál Carlos Fanguiero legutóbb még a nagy rivális és ismertebb Dudelange kispadján ült, de a nyár folyamán néhány játékossal a bajnokhoz igazolt. Nem lehetett tudni, mivel rukkol elő. Végül jó taktikát választott, egy félidőn át bevált a Slovan ellen. Ez az alaphelyzet rányomta bélyegét a történésekre. „Mi többet tudtunk ellenfelünkről, mint ők rólunk, játékosaim az első félidőben azt mutatták, amit elvártam tőlük. Szünet után, bár emberelőnyben voltunk, nem tartották be az utasításaimat” – nem titkolta az összecsapást követően a luxemburgiak mestere.

Elejétől kezdve nem lehetett látni, melyik az esélyesebb csapat. Egyenlő erők küzdelme folyt, a Swift többet birtokolta a labdát, a Slovan pedig nem tudta megtalálni a sok mozgáson alapuló agresszív játék ellenszerét. Kopijevszkij ukrán bíró meg hagyta a szabálytalanságokat, csak figyelmeztetett, mígnem majdnem kicsúszott a kezéből a mérkőzés. Egy kapu előtti kavarodás után a VAR-szobával együttműködve és a videó megnézése után Kankava kezezéséért büntetőt ítélt a vendégek javára, amit Stolz magabiztosan értékesített. De nem sokáig örülhettek vezetésüknek a luxemburgiak, mert ifj. Weiss remekül csavart szabadrúgása utat talált Dupire kapujába. „Kiváló szög volt, társaim ilyenkor a sorfal mellé állnak, hogy eltakarják a kapusnak a kilátást. Jól eltaláltam” – mondta visszapillantva a gólra a hazai gólszerző.

A félidő csattanója a négyperces hosszabbítás végére jutott. Egy vendégszabálytalanság után összeakaszkodott a két játékos, és Kucka dühében megharapta ellenfelét. Tettéért, megint a VAR közreműködésével, piros lapot kapott. Nem tetszett a 14 ezres nézőseregnek a döntés, és nagy füttykoncerttel fogadta a második félidőre bevonuló játékvezetőket.

Szünet után egyáltalán nem látszott, hogy eggyel több emberrel játszik a vendégcsapat, nem tudott mit kezdeni előnyével, inkább a döntetlen megőrzésére törekedett. A Slovan – paradox módon – emberhátrányban jobban játszott, mint korábban, a kontrákra épített, és néhányszor eldönthette volna a találkozót. „Bebizonyosodott, hogy ezen a szinten már nincs könnyű ellenfél. Jobb arcunkat mutattuk meg Kucka fölösleges kiállítása után. Le a kalappal, hogy tízen végigfutottuk a második félidőt. Minden továbbra is nyitott, bízom abban, hogy jobb csapatunk van, még jobban felkészülünk a következő héten, és továbbjutunk” – hangsúlyozta nemegyszer id. Vladimír Weiss, a Slovan vezetőedzője.

Külön fejezetet érdemel Kopijevszkij játékvezető, aki kezdetben nem fogta meg a mérkőzést, és sok – néhányszor le sem fújt – szabálytalanság után elszabadultak az indulatok, főleg a hazai játékosok nem tűrték, hogy rendre taktikai faulok áldozatai lettek. A kiváló kulissza sem tudta elviselni a vendégek agresszív, helyenként túlságosan kemény játékát. Végül egy néző a mérkőzés lefújása után berohant a pályára, a játékvezető irányába szaladt, közelébe ért, majd a játéktér egyik sarkába kergették. Nehéz lesz ezt megúszni büntetés nélkül...

Milan Borjan, a Slovanban először védő kanadai kapus fején találta a szöget a mérkőzésről mondva: „Az első félidőben idegesek voltunk, fölösleges sárga lapokat kaptunk. A folytatásban megnyugodtunk, és voltak helyzeteink is. Bármelyik európai csapat ellen nehéz emberhátrányban futballozni. A selejtező első köréről van szó, arra a játékra kell építenünk, amit a második félidőben mutattunk.”

A visszavágót szerdán rendezik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?