A svédek kijuttatták a magyarokat az olimpiai kézilabda-selejtezőre

Kovacsics Anikó

Svédország sima, 35:24-es győzelmet aratott Németország ellen a női kézilabda-világbajnokság 7. helyért vívott mérkőzésén, így eldőlt, hogy a magyar válogatott részt vehet a 2020 márciusában rendezendő olimpiai selejtezőn.
 

A magyar csapat a tavalyi Európa-bajnoki 7. helyezésének köszönhetően vehet részt az ötkarikás selejtezőn. A jövő évi olimpián elérhető 12 helyből 5 már elkelt: a házigazda Japán mellett Brazília, Dél-Korea, Angola és Franciaország már biztos résztvevő. Ehhez az öt válogatotthoz csatlakozik még a világbajnok, illetve a jövő évi három olimpiai kvalifikációs torna hat továbbjutója. Három négyes csoportban zajlanak a küzdelmek, március 20. és 22. között, három nap alatt kell lejátszaniuk a csapatoknak a három meccsüket, csoportonként az első két helyezett jut ki Tokióba. 


A vb-ről a 2–7. helyezettek szereznek jogot a selejtezőn való indulásra, ezen kívül Európa mint legjobb kontinens további két helyre volt jogosult, amit a tavalyi tornáról az a két legjobb csapat (a negyedik Románia és a hetedik Magyarország) kapott, amely nem vívta ki a közvetlen indulást vagy a kvalifikációs tornán való szereplés jogát a mostani vb-n.
A magyarok a selejtezőn biztosan egy csoportba kerülnek Kínával és Szerbiával, valamint a vb 3. helyezettjével – ez a vasárnapi Norvégia–
Oroszország mérkőzésen dől el. 


„Jó érzés, hogy végre a rajtunk kívül álló eredmények a mi szempontunkból alakultak szerencsésen, és megvan az olimpiai selejtező. Ez a vb nagyon nem úgy sikerült, ahogy kellett és szerettük volna, de kaptunk még egy esélyt, hogy odaérjünk Tokióra” – mondta a magyar válogatott csapatkapitánya, Kovacsics Anikó, aki hozzátette: úgy érzi, a kudarc utáni rossz érzések helyét ismét az elhivatottság vette át a válogatotton belül, „újra lobog a harci láng”.


Az olimpiai selejtezőtornák rendezési jogának odaítéléséről a nemzetközi szövetség december 15. után hoz döntést. A magyar szövetség beadta jelentkezését, és a hírek szerint a svédek is szívesen rendeznének. 
A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) pénteken rendkívüli ülésen hallgatta meg Kim Rasmussen szövetségi kapitány beszámolóját a világbajnokságról. A sorsáról később születik döntés, amit befolyásolhat, hogy az IHF fegyelmi eljárás alá vonta a szakembert, amiért az a románok elleni elvesztett meccs után élesen bírálta a bírópáros és a delegátus tevékenységét. ⋌(NSO)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?