A Spartak skalpjára is vadásznak

Dunaszerdahely |

<p>Két hét után újra a listavezetőt fogadja a DAC, a labdarúgó Corgoň Liga 12. fordulójában a nagyszombati Spartak látogat Dunaszerdahelyre. A sárga-kék csapat a Slovan és a zsolnai együttes bravúros legyőzése után újabb skalpot szeretne begyűjteni.</p>

„Zsinórban a harmadik élcsapatot fogadjuk, természetesen most is nyerni akarunk. De realisták vagyunk, tudjuk, rendkívül nehéz kilencven perc vár ránk, mert Karhanék egyáltalán nem véletlenül állnak a tabella élén. Abban biztos vagyok, hogy védenceim mindent megtesznek a győzelemért, ám a bennmaradásért harcolunk, tehát számunkra minden pont aranyat ér. A mérkőzés várhatóan a középpályán fog eldőlni, remélem, a jó formában levő Hílek, Boya, Coric trió vezérletével felülmúlja a nagyszombatiak hasonló formációját – mondta lapunknak Németh Krisztián, a DAC vezetőedzője. – A Spartak több meccsét megnéztem DVD-n, hasonló stílusban futballoznak, mint mi, zárt védekezésből gyors kontrákat vezetnek. A kapu előtt rendkívül hatékony a játékuk, helyzeteik nagy részét kihasználják. Ennek tulajdonítható, hogy több olyan meccset is megnyertek, amelyeket elveszthettek volna. Karhan és Oravec leigazolásával tovább erősödött a fegyelmezetten futballozó Spartak. Elöl a gólerős Tomaček Laci a legveszélyesebb, szerintem ő a liga legjobb ballábas csatára. Ha úgy fogunk játszani, mint a Slovan és a Žilina ellen, akkor nem lehet baj.”

Németh Krisztián elárulta, hogy nem vonulnak edzőtáborba, a megszokott ritmus szerint készülnek a találkozóra. A hosszú ideje sérült Ďuricán és a térdműtéten átesett Štajeren kívül mindenki egészséges, mivel eltiltott játékosa sincs a DAC-nak, a szakvezető a legerősebb tizenegyet küldheti pályára.

Németh Krisztián várhatóan nem változtat a zsolnaiak elleni győztes csapaton, tehát ismét a Kováč–Obert, Marcin, Struhár, Laštovka–Hílek, Boya–Kebele, Coric, Matúš– Delarge tizenegy kezd.

A cserepadon valószínűleg Kiss Dániel, a felépült Németh Zsolt, Lénárth, Harsányi, Helísek, Tomčák és Ágh foglal helyet.

Idegenben jól megy a nagyszombatiaknak, három győzelem mellett egy döntetlen és egy vereség rontja a mérlegüket. „Személyesen láttam a DAC–Žilina találkozót, amelyen a dunaszerdahelyiek kiválóan játszottak. Egyáltalán nem becsüljük le a hazaiakat, de győzni megyünk a DAC-stadionba” – nyilatkozta Pavel Hoftych, a Spartak cseh vezetőedzője.

A DAC három esztendővel ezelőtti élvonalbeli visszatérése óta ötször találkoztak a csapatok Dunaszerdahelyen, négyszer a sárga-kékek nyertek: 2008 júliusában Landerl, Boya és Kweuke góljával 3:0-ra, 2009 szeptemberében 2:1-re (Nkendo, Adiaba, ill. Gueye), 2010 májusában szintén 2:1-re (Bajevszki, Halimi, ill. Hruška), valamint tavaly novemberben Gašparík pazar találatával 1:0-ra. Az egyetlen Spartak-siker 2009 áprilisában született, amikor Parvin, ill. Hanzel, Jelenkovics, Hruška és Filipovics góljaival alakult ki 4:1-es vendégsiker.

A jelenlegi pontvadászat első fordulójában Nagyszombatban 2:1-re (g.: Procházka, Gogolák, ill. Matúš) győzött a Spartak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?