A spanyolok megtörnék a francia átkot

<p>A címvédő spanyol együttesnek az elődöntőbe kerüléshez olyan tettet kell végrehajtania az ukrán-lengyel közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon, amely korábban még sosem sikerült neki: le kell győznie tétmeccsen Franciaország legjobbjait.</p>

A két ország csapatainak egymás elleni mérlege ugyan spanyol fölényt mutat, 30 eddigi összecsapásból 13-at megnyert az ibériai együttes, s 6 döntetlen mellett csupán 11-et veszített el, ám téttel bíró találkozón még sosem tudott a Kékek fölé kerekedni.

A hat tétmeccsen elszenvedett öt vereség közül az utolsó a spanyol csapat jelenlegi keretének több tagjában is elevenen élhet, ugyanis Iker Casillas, Pepe Reina, Xavi, Xabi Alonso, Cesc Fabregas, Andres Iniesta és Fernando Torres is ott volt abban a válogatottban, mely a 2006-os világbajnokság nyolcaddöntőjében 3-1-re kikapott a Zinedine Zidane fémjelezte franciáktól.

Ugyanakkor szinte csak a múlt szól a franciák szombati továbbjutása mellett, mert amíg a spanyolok azóta a legutóbbi Eb-t és vb-t is megnyerték, a franciáknál már nagyon távoli emlék csak a Zidane és Thierry Henry vezette vb-ezüstérmes sikercsapat. A mostani együttes ugyan már jobban szerepelt, mint a legutóbbi két nagy tornáról győztes meccs nélkül, a csoportkör után kieső válogatott, ám a Franck Ribéryt, Karim Benzemát és Nasrit is soraiban tudó gárda sem brillírozik, mindössze négy szerzett ponttal jutott csak tovább a nyolc közé.

"Remek alkalom lesz számunkra, hogy megszakítsuk a rossz sorozatot, nagyon bízunk benne, hogy a tapasztalatunk a mi javunkra fordítja majd ezt a mecset - nyilatkozta az idén Bajnokok Ligáját nyert Torres. - Őszintén szólva, nem bánnám, ha a franciák a szombati meccsre sem találnának rá a legjobb formájukra, de ha esetleg mégis sikerül nekik, mi készen állunk majd!"

A két kapitány közül nem csak azért van könnyebb helyzetben Vicente del Bosque, mert csapatának játéka - ha nem is sziporkázóan, de - jól működik, hanem azért is, mert a meccsre mindenkire számíthat keretéből, míg a másik oldalon Laurent Blanc a védelem oszlopát, Phillipe Mexest kénytelen lesz nélkülözni. A francia szakvezető így minden bizonnyal a félelmetesnek nem nevezhető Laurent Koscielny-Adil Rami belső védőpárral áll majd fel Donyeckben.

A várható kezdőcsapatok:

Spanyolország:

Casillas - Arbeloa, Sergio Ramos, Pique, Jordi Alba - Busquets, Xabi Alonso - Iniesta, Xavi, David Silva - Torres

Franciaország:

Lloris - Debuchy, Koscielny, Rami, Clichy - Cabaye, Diarra, Mvila - Nasri, Ribery - Benzema

játékvezető: Nicola Rizzoli (olasz)


Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?